Super League 2: «Βουνό» ο δεύτερος γύρος

Μέσα σε δύο μήνες οι ομάδες της Super Leaugue 2 θα ολοκληρώσουν 15 αγωνιστικές, διεκδικώντας τους στόχους της σεζόν.

Super League 2: «Βουνό» ο δεύτερος γύρος

Το διάλειμμα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αυτό έλειπε, για μια Λίγκα που ξεκίνησε αργότερα από όλη την Ευρώπη στις 5 Νοεμβρίου και στο μεσοδιάστημα προέκυψε και απεργία 40 ημερών λόγω της αντιδικίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού για τη φορολόγηση από το στοίχημα. Έτσι, αύριο θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος στους δύο ομίλους της κατηγορίας, ο οποίος θα εξελιχθεί και, αν όλα πάνε καλά, θα ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Στην αγωνιστική διεύθυνση της Λίγκας ήδη σπαζοκεφαλιάζουν για το πώς θα καταφέρουν να χωρέσουν 15 αγωνιστικές σε διάστημα δύο μηνών, όπου επιπλέον θα υπάρξει η αργία της Κυριακής του Πάσχα και πιθανότατα μία ακόμα Κυριακή εκλογών. Με βάση τις υπάρχουσες διαθέσιμες ημερομηνίες, θα απαιτηθεί από τις ομάδες να αγωνιστούν συνεχόμενα Σαββατοκύριακα και Τετάρτη τον Απρίλιο και τον Μάιο, με ενδεχόμενο ξεκούρασης μόνο δύο «ελεύθερες» Τετάρτες. Βουνό θα ανέβουν και… σπριντάροντας μάλιστα για να προλάβει να ολοκληρωθεί η σεζόν και οι αντοχές των ομάδων σε ό,τι αφορά το βάθος του ρόστερ τους θα χτυπήσουν κόκκινο.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η θέση και η επίτευξη στόχων από τις ομάδες που διήνυσαν το πρώτο μισό της περιόδου σε συνθήκες… περιπάτου. Στην πραγματικότητα, δεν επιτρέπει και η βαθμολογική κατάταξη εφησυχασμό για τους συλλόγους που διεκδικούν είτε την άνοδο είτε την παραμονή στην κατηγορία. Στον πρώτο όμιλο, για παράδειγμα, η Κηφισιά με την εκπληκτική συγκομιδή 12 νικών και μίας ισοπαλίας σε 14 ματς δεν έχει καταφέρει να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων βαθμών από την Καλλιθέα που επίσης πραγματοποιεί συνεπή πορεία πρωταθλητισμού. Ακόμα και ο Απόλλων Σμύρνης, που βρίσκεται σε απόσταση δύο νικών από την κορυφή, έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως στις 15 αγωνιστικές που απομένουν θα καλύψει το χαμένο έδαφος και μαζί του η Παναχαϊκή που ακολουθεί έναν πόντο πίσω του.

Στην ουρά του νοτίου ομίλου έχουμε πάντα κατά νου πως ο Ολυμπιακός Β’ και η ΑΕΚ Β’ που κινούνται εντός και πέριξ της επικίνδυνης ζώνης δεν επιτρέπεται να υποβιβαστούν βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από το Ρουφ, τον Ηρόδοτο και την Επισκοπή που είναι άσχημα μπλεγμένοι, η Προοδευτική είναι η τέταρτη ομάδα που υποβιβάζεται έστω και αν τυπικά βρίσκεται πάνω από την τελευταία τετράδα, ενώ και το Αιγάλεω που είναι από πάνω της δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα.

Στον Βορρά μοιάζουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στην κορυφή όπου ο Πανσερραϊκός έχει πάρει απόσταση εννιά βαθμών, αλλά δίχως ακόμα να έχει κάνει… κοιλιά. Το απίθανο σερί των 11 νικών δίνει σαφές προβάδισμα στα «λιοντάρια», όμως οι διώκτες τους θεωρούν πως κάποια στιγμή θα έρθουν και οι γκέλες, ιδιαίτερα στο διάστημα των συνεχόμενων αγώνων που θα καταπονήσουν όλες τις ομάδες και ενδεχομένως και τους μέχρι τώρα άτρωτους «ερυθρόλευκους».

Όσο για τη μάχη της παραμονής, στον Βορρά και αν επικρατεί συνωστισμός. Εκεί, με εξαίρεση τον Απόλλωνα Λάρισας που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν να γλιτώσουν.

Με τα προβλήματά του όπως πάντα το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά σταθερά με το αγωνιστικό ενδιαφέρον στα ύψη και αυτήν την ιδιαίτερη σεζόν που βρίσκει τις ομάδες έτοιμες να τα δώσουν όλα στο δίμηνο-φωτιά που ακολουθεί.