Όχι άλλο πισωγύρισμα

Επιτακτική η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας του νέου προέδρου της Β’ Εθνικής με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Όχι άλλο πισωγύρισμα

Πολλή κουβέντα γίνεται σε επίπεδο Β’ Εθνικής σχετικά με τη διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου. Οι υποψήφιοι αλλά και οι σύλλογοι που για διάφορους λόγους επιθυμούσαν είτε τον Πέτρο Μαρτσούκο είτε τον Αντώνη Ροκάκη για διάδοχο του Λεωνίδα Λεουτσάκου στην ηγεσία της Λίγκας ψάχνουν να βρουν ποιος ψήφισε ποιον και με… ποια ανταλλάγματα. Άλλοι, πάλι, αναζητούν ποιος από τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζει τον νέο πρόεδρο Πέτρο Μαρτσούκο και ποιος βγαίνει κερδισμένος ή χαμένος ακόμα και από ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ. Και όλα αυτά τη στιγμή που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη εκταμίευση των χρημάτων που περιμένουν οι σύλλογοι για να πάρουν ανάσα και να βγάλουν τη σεζόν.

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος υποψήφιος στην ομιλία τους πριν από την ψηφοφορία ήταν σε θέση να δώσει με ακρίβεια νούμερα - και για το ποσό των χρημάτων και για την ημερομηνία εκταμίευσής τους. Λογικό ήταν να κυριαρχήσει ανησυχία στις τάξεις των εκπροσώπων των συλλόγων, οι οποίοι μέχρι να μπουν τα 150 χιλιάρικα στους λογαριασμούς τους «τρέμουν» μήπως υπάρξει νέο πισωγύρισμα στις διαπραγματεύσεις. Οι περισσότεροι σύλλογοι κρατιούνται με χίλια ζόρια λειτουργικοί, έχοντας και την κατανόηση των παικτών και των στελεχών τους, όμως όλα θα τιναχτούν στον αέρα αν προκύψει εκ νέου αδιέξοδο στις επαφές του νεοεκλεγέντος προέδρου με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Γι’ αυτό και σχεδόν στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των ομάδων ξεκαθάρισαν πως επιστρέφουν μεν στην αγωνιστική δράση, αλλά περιμένουν να δουν… φως κατά την ενημέρωση του Πέτρου Μαρτσούκου στο καθοριστικό συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και ο νέος πρόεδρος γυρίσει με… γεμάτες τσέπες, τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και η σεζόν λογικά θα ολοκληρωθεί δίχως άλλα απρόοπτα. Αντίθετα, αν προκύψει νέο, απευκταίο αδιέξοδο, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί…

Στην πρώτη κατηγορία δεν έχουν ανάλογες ανησυχίες και η αγωνιστική δράση συνεχίζεται κανονικά σε όλα τα επίπεδα. Στο Περιστέρι η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, τις ευκαιρίες, το γκολ στο ημίωρο. Είχε απέναντί της και έναν βαθμολογικά αδιάφορο αλλά πάντα ποιοτικό και επικίνδυνο Ατρόμητο που λίγο ήθελε να της κάνει τη ζημιά στο φινάλε. Εντέλει η δουλειά -έστω και με άγχος- έγινε από τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες του και ο «Δικέφαλος» πέταξε στην πρώτη θέση της κατάταξης, μία στροφή πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο… έτερος «Δικέφαλος» δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στην αποστολή του στη Λαμία. Από το 13ο δευτερόλεπτο πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, που και καλύτερη ομάδα έχει και το Κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο πλέον στη φετινή περίοδο. Η ομάδα της Φθιώτιδας καίγεται για την παραμονή στην κατηγορία, το Κύπελλο δεδομένων των συνθηκών αποτελούσε πολυτέλεια την οποία δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου. Σε τέτοιες περιπτώσεις επιβεβαιώνεται η ανάγκη να αλλάξει ο σχεδιασμός της διοργάνωσης και να καθιερωθούν νοκ άουτ παιχνίδια από τον πρώτο γύρο έως τον τελικό. Από τη στιγμή που υπάρχει και ρεβάνς, ο θεωρητικά υποδεέστερος αντίπαλος είναι εύκολο να παρατήσει τη μάχη, ακόμα και αν πρόκειται για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.