Σύλληψη ανήλικου οπαδού για επίθεση κατά αστυνομικών έξω από το γήπεδο της Καλλιθέας

Συνελήφθη ανήλικος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων μετά από επίθεση ομάδας οπαδών της Καλλιθέας κατά αστυνομικών έπειτα από τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλλιθέας - Ηλιούπολης για την Super League2. Κατασχέθηκαν επτά ξύλινα κοντάρια.

 

Σύλληψη ανήλικου οπαδού για επίθεση κατά αστυνομικών έξω από το γήπεδο της Καλλιθέας

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης Καλλιθέας - Ηλιούπολης για την Super League2, εκτός γηπέδου.

Μετά τη λήξη του αγώνα, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», ομάδα περίπου 25 ατόμων, οπαδοί της Καλλιθέας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και χειρουργικές μάσκες, κινήθηκε πλησίον του γηπέδου, κρατώντας ξύλινα κοντάρια,

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέγγισαν και ακινητοποίησαν 15χρονο Αλβανό, μέλος της ανωτέρω ομάδας, που κρατούσε τέσσερα ξύλινα κοντάρια, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Τα υπόλοιπα άτομα ενήργησαν επίθεση με ρίψεις κροτίδων εναντίον των αστυνομικών, διαφεύγοντας προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον τρία ξύλινα κοντάρια, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμου ή φθορές σε δημόσια είδη.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης 12 ανήλικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών σχηματίστηκε δικογραφία περί μη έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και παραδόθηκαν στους κηδεμόνες τους.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 15χρονου, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.