Βρέντζος: «Οδηγείται σε χρεωκοπία ο Εργοτέλης»

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη, Γιώργος Βρέντζος, εκτιμά πως η ομάδα του Ηρακλείου οδεύει ολοταχώς προς χρεωκοπία

Βρέντζος: «Οδηγείται σε χρεωκοπία ο Εργοτέλης»

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα ρου Εργοτέλη, Γιώργου Βρέντζου, για το μέλλον του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του Μαγκέντ Σάμι. Σε σχετική δήλωσή του ο Βρέντζος εκτιμά πως οι «κιτρινόμαυροι» βαίνουν ολοταχώς προς χρεωκοπία και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θεωρώ δεδομένο, όπως φωνάζω προς πάσα κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή που έσκασε το πρόβλημα στην ΠΑΕ, ότι ο Μάγκεντ Σάμυ δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ επιπλέον. Κατά συνέπεια η ΠΑΕ θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και η πρώτη ομάδα θα διαλυθεί (και οι εναπομείναντες παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι).

Όσο κι αν είναι δύσκολο, πρέπει να κάνουμε όλοι οι Εργοτελίτες, ειδικά οι παράγοντες, ό,τι μπορούμε προκειμένου η ομάδα ν' αγωνιστεί τουλάχιστον στη Γ' Εθνική. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό για το μέλλον του Συλλόγου (ήδη η χρεοκοπία της ΠΑΕ θα έχει καταστροφικές συνέπειες). Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για ν' αντιληφθεί κάποιος τι σημαίνει η επιστροφή του Εργοτέλη στις τοπικές κατηγορίες μετά από 25 περίπου χρόνια. Νομίζω ότι απλά αρκεί να επισημάνω ότι η 2η τη τάξει εδώ και πολλά χρόνια ομάδα του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης θα βρεθεί σε χαμηλότερη κατηγορία από Ηρόδοτο, Γιούχτα, Πόρο, Αλμυρό και Τυμπάκι...

Ο Εργοτέλης πρέπει με κάθε τρόπο να μπορέσει να κάνει αυτό που μπορούν και κάνουν με επιτυχία γειτονιές και χωριά του Ηρακλείου: να συμμετέχει στη Γ' Εθνική (ακόμα και χωρίς πρωταγωνιστικούς στόχους για 1-2 χρόνια). Οι παράγοντες και ο κόσμος του Εργοτέλη πρέπει να συσπειρωθούμε προκειμένου να γίνει μια νέα αρχή (όπως έγινε πριν από 6 χρόνια). Αν δεν μπορούμε να κατεβάσουμε μια ομάδα στην Γ' Εθνική, έστω και με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, δεν αξίζουμε να λεγόμαστε παράγοντες ενός συλλόγου με την ιστορία του Εργοτέλη.

Δυστυχώς δεν έχω πλέον την οικονομική δυνατότητα, αλλά για να είμαι ειλικρινής ούτε τα ψυχικά αποθέματα, να ηγηθώ ξανά μιας "επανεκκίνησης". Αυτό όμως που μπορώ να κάνω - και δεσμεύομαι δημόσια γι' αυτό (όπως έχω δεσμευτεί ήδη για 100.000 ετησίως για τα επόμενα 3 χρόνια στην SL2 που είναι μια εντελώς άλλη υπόθεση) - είναι να συμμετέχω οικονομικά με το ποσό των 10.000 ευρώ (ως απλός και μικρός χρηματοδότης χωρίς καμιά άλλη εμπλοκή). Το ποσό είναι μικρό αλλά αυτό είμαι διατεθειμένος να διαθέσω σε μια κατηγορία όπως η Γ' Εθνική και χωρίς να υπάρχει άμεση προοπτική για την ομάδα. Ας βρεθούν κι άλλοι 10-15 Εργοτελίτες (ή να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε καινούργιους παράγοντες) να βάλουν το ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό και να προσπαθήσουμε κι όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε και κάποια άλλα έσοδα, ώστε να μαζέψουμε ένα ποσό κοντά στις 200.000 που φαίνεται να είναι απαραίτητο για να συμμετέχουμε με αξιοπρέπεια στην Γ' Εθνική.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες στον Εργοτέλη που δεν με είδαν ποτέ με καλό μάτι. Είναι η ευκαιρία τους να συσπειρωθούν και να αποδείξουν όχι μόνο ότι ο Εργοτέλης δε μ' έχει ανάγκη αλλά κυρίως ότι αυτοί μπορούν να διατηρήσουν τον Σύλλογο στο ελάχιστο επιπεδο που του αρμόζει.

Ο Εργοτέλης είναι φυσικά υπεράνω προσώπων αλλά όμως είναι τα πρόσωπα που καθορίζουν την τύχη του. Αυτή είναι και πάλι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα στον Εργοτέλη. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας (και ανθρώπων όπως κυρίως ο Σάμυ και κατά δεύτερο λόγο ο Τουτζάρης οι οποίοι κατέστρεψαν αυτό που με πολύ κόπο και πολλά χρήματα δημιουργήσαμε και τους παραδώσαμε)...».