Καλαμάτα: Επτά ξένοι παίκτες για... τέσσερις θέσεις

Στην δυσάρεστη θέση να «κόψουν» ξένους παίκτες που είναι υπεράριθμοι στο ρόστερ, βρίσκονται οι επιτελείς της Καλαμάτας

Καλαμάτα: Επτά ξένοι παίκτες για... τέσσερις θέσεις

Ένα από τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι της Καλαμάτας είναι το πώς θα καταφέρουν να «χωρέσουν» στο ρόστερ οι υπεράριθμοι ξένοι παίκτες που ήδη ανήκουν στον σύλλογο. Για την ώρα, διατηρούν συμβόλαιο και για την σεζόν 2022-23 οι Μπόρχες, Ματέους, Σίντνεϊ, Φελίπε, Μόζερ, Ασαμόα και Μπενίτεθ. Με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2 που ολοκληρώθηκε και δεν αναμένεται να αλλάξει και στη νέα σεζόν, δικαίωμα να βρίσκονται στην αποστολή αγώνα έχουν μόνο τέσσερις μη κοινοτικοί ποδοσφαιριστές.

Αυτό σημαίνει πως στην «μαύρη θύελλα»… περισσεύουν και φέτος τρεις παίκτες από τους ξένους που εκτός των άλλων κουβαλούν και υψηλά συμβόλαια. Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες θα λυθεί η συνεργασία με τον Ασαμόα και τον Σίντνεϊ. Ο πρώτος δεν χρησιμοποιήθηκε την περασμένη σεζόν, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε μόνο σε δύο παιχνίδια, οπότε αμφότεροι θα κληθούν να αναζητήσουν νέα επαγγελματική στέγη.

Εφόσον εκδοθούν αυτά τα διαζύγια, θα μείνουν πέντε ξένοι παίκτες από τους οποίους οι τέσσερις θα βρίσκονται στη διάθεση του κόουτς Σάκη Τσιώλη και ένας θα μένει εκτός, ανάλογα με την περίσταση. Αυτά με βάση τα τωρινά δεδομένα, αφού υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να γίνουν κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο και να ενισχυθεί και με άλλους μη κοινοτικούς παίκτες η Καλαμάτα.