Επίσημο: Στο 75% αυξάνεται η πληρότητα των γηπέδων για εμβολιασμένους ενήλικους φιλάθλους

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 75% που αφορά σε εμβολιασμένους ενήλικους φιλάθλους (και 5% ανεμβολίαστων ανήλικων, με επίδειξη τεστ) και ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Επίσημο: Στο 75% αυξάνεται η πληρότητα των γηπέδων για εμβολιασμένους ενήλικους φιλάθλους

Ήταν αναμενόμενο έγινε και πράξη. Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 75 % που αφορά σε εμβολιασμένους φιλάθλους και ισχύει μέχρι τις 21 Μαρτίου.

Το σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης αναφέρει: «Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της χωρητικότητας…

Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό (5%) του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test), σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Ο έλεγχος γίνεται στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR και rapid tests και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, διενεργείται αντίστοιχος έλεγχος και κατά την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο».