Βέροια-ΑΕΛ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί σε ντέρμπι... Superleague!

Όπως και στον πρώτο γύρο Βέροια και ΑΕΛ ήλθαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι κορυφής και συνεχίζουν τη μάχη για την πρωτιά. Κράτησαν το +3 οι γηπεδούχοι που έχασαν πέναλτι με τον σκόρερ τους Πασά. Ο Γκοτζαμανίδης είχε ανοίξει το σκορ στο 4'. Δύο δοκάρια η Βέροια. 

Βέροια-ΑΕΛ 1-1: Ανοιχτοί λογαριασμοί σε ντέρμπι... Superleague!

Ντέρμπι επιπέδου Superleague 1 στη Βέροια, με την τοπική ομάδα και την ΑΕΛ να μένουν ισόπαλες όπως και στον πρώτο γύρο με 1-1 και να διατηρείται έτσι η απόσταση των τριών βαθμών για την ομάδα της Ημαθίας στη μάχη για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο και της διεκδίκησης της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Με έντεκα αγώνες να απομένουν για καθεμιά από τις ομάδες, άρα ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Η Βέροια μπήκε πολύ δυναμικά και μόλις στο 15ο... δευτερόλεπτο είχε δοκάρι σε σουτ του Μούργου και κόντρα στον Γιακουμάκη, με τον Φοφανά αμέσως μετά να αστοχεί από τη μικρή περιοχή. Όμως η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο 4' με κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη μετά από κόρνερ του Γιάκου. Η Βέροια πίεσε για την ισοφάριση, είχε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο 1-1 στο 21' με κοντινό σουτ του Πασά μετά από σύγχυση στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου που νωρίτερα είχε κάνει λάθος έξοδο. Κι ενώ όλοι θα περίμεναν ότι θα συνέχιζε την πίεση για την ανατροπή, η ΑΕΛ πήρε τα ηνία και απείλησε περισσότερο, έχοντας πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Όγκμποε στο 34' Με τους Θεσσαλούς να είναι άτυχοι καθώς έχασαν πριν από το ημίχρονο τον Γκοτζαμανίδη με τραυματισμό.

Στο νευρικό παιχνίδι της επανάληψης η Βέροια έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα στο 59', με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει το πέναλτι του Πασά σε φάση που τραυματίστηκε και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Σουλούκο. Το πέναλτι δόθηκε για τράβηγμα του Γιακουμάκη από τον Θ. Παπαγεωργίου. Το ντέρμπι δεν είχε αντίστοιχο θέαμα με αυτό του πρώτου μέρους, με πολλές διακοπές και αλλαγές, ενώ στο 87' η Βέροια είχε δοκάρι με τον Καπνίδη που απέφυγε τον Σουλούκο αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει σε φάση που είχε κάνει νωρίτερα επιθετικό φάουλ. Ενώ στο 91' ο Όγκμποε έχασε μόνος του τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ!

Ο Κροάτης διαιτητής Ιβάν Μπέμπεκ έδειξε κίτρινη κάρτα σε Οικονόμου, Κολομπίνο, Μπέρτο, Θεοδωρόπουλο, Παπαγεωργίου, Σκόνδρα, Νικολιά

Βέροια: Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός (75' Κάτσε), Οικονόμου, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (91' Ορφανίδης), Φοφανά (46' Κουάτενγκ), Πασάς (84' Καπνίδης).

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (65' λ.τ. Σουλούκος), Μπέρτος, Θ. Παπαγεωργίου (65' Κ. Παπαγεωργίου), Γκοτζαμανίδης (43' λ.τ. Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (65' Ομάρ), Γιάκος (81' Γλυνός), Όγκμποε, Νικολιάς, Μαυριάς.