Κωνσταντινίδης: Από τον Ιωνικό στον Λεβαδειακό

Υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Λεβαδειακό ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Ο έμπειρος αμυντικός είχε μείνει πρόσφατα ελεύθερος από τον Ιωνικό

Κωνσταντινίδης: Από τον Ιωνικό στον Λεβαδειακό

Την απόκτηση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Ο 27χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είχε μείνει πρόσφατα ελεύθερος από τον Ιωνικό.

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Ο γεννημένος στις 2/6/1994 δεξιός οπισθοφύλακας βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε το συμβόλαιό του», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1994 στον Κορινό της Πιερίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ έφτασε μέχρι την ανδρική ομάδα καταγράφοντας συνολικά 53 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ. Από εκεί και πέρα αγωνίστηκε δανεικός στον Αιγινιακό και στην κυπριακή Ομόνοια για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στην ιταλική Μπρέσια. Tο καλοκαίρι του 2018 ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Άρη. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Έλληνας μπακ πήρε μεταγραφή στη Σλοβακία για λογαριασμό της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της σεζόν. Τη σεζόν 2020-21 ξεκίνησε στη Σπάρτακ Τρνάβα, ενώ από τον Γενάρη του 2021 μέχρι το τέλος της σεζόν έπαιξε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας για να ακολουθήσει ο Ιωνικός.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έχει υπάρξει μέλος όλων των «μικρών» Εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Στην ηλικία των 18 ετών, ήταν βασικός παίκτης της Εθνικής μας ομάδας U20 που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 του 2013, το οποίο διεξήχθη στην Τουρκία. Συνολικά αριθμεί 17 συμμετοχές με το εθνόσημο.