ΠΑΕ Καβάλα: «Δεν ντρεπόμαστε, είμαστε περήφανοι»

Η διοίκηση της Καβάλας υπεραμύνεται της απόφασης να παραταχθεί στα πρώτα ματς της σεζόν με ερασιτέχνες παίκτες, ακόμα και αθλητές άλλων σπορ

ΠΑΕ Καβάλα: «Δεν ντρεπόμαστε, είμαστε περήφανοι»

Η απόφαση της Καβάλας να αγωνιστεί μέχρι τον Ιανουάριο με νεαρούς ερασιτέχνες παίκτες, ακόμα και αθλητές... άλλων σπορ, όπως στίβου και κικ μποξ, προκαλεί αντιδράσεις ενόψει της αναπόφευκτης διακωμώδησης του αθλήματος. Η διοίκηση των «Αργοναυτών» ωστόσο εμμένει στην απόφασή της και σε σχετική ανακοίνωση εξηγεί τους λόγους:

«Σε διάφορα ΜΜΕ υπάρχουν σχόλια για τους Ερασιτέχνες Αθλητές που θα στελεχώσουν το ροστερ της ομάδας μας στο ξεκίνημα της Super League 2. Όσοι ακολουθούν την προσπάθεια μας από τον Αύγουστο γνωρίζουν ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση σε πολλά και διάφορα μέτωπα και τελικά η ομάδα της πόλης μας να καταφέρει να κατακτήσει το δικαίωμα που κέρδισε πέρυσι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους της Football League, την συμμετοχή της στην Super League 2. Κάποιοι παρ' όλα αυτά αντέδρασαν λες και ανακάλυψαν την Αμερική.

Όταν στις 6 Οκτωβρίου έγινε δεκτός ο φάκελος μας από την ΕΕΑ μετά από απανωτές ανατροπές και έξωαγωνιστικές διαμάχες. Όταν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου η ομάδα μας ήταν εκτός του ποδοσφαιρικού χάρτη, οι επιλογές μας για να συμμετάσχουμε στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2 ήταν η εξής μια και μοναδική, η χρήση ποδοσφαιριστών πρώτης εγγραφής καθώς δεν άνοιξε ποτέ κανένα μεταγραφικό παράθυρο ενώ δεν μας επιτράπηκε καν η χρήση ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομών.

Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ για να διακωμωδήσουμε κανέναν σύλλογο και κανέναν θεσμό. Εμείς δεν ντρεπόμαστε αλλά είμαστε περήφανοι για την ομάδα και την προσπάθεια μας, κι αν κάποιος μπορεί να μας αποδείξει ότι φταίμε εμείς και κανένας άλλος, τότε να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει και επιβάλλει η ιστορία μας. Ο στόχος ο δικός μας είναι να γίνουμε υπόδειγμα συλλόγου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο, αυτόν που μας στέρησαν».