Εκεί, εκεί, στη Super League 2

Το θρυλικό σύνθημα «Εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική» ακούγεται πιο απαξιωτικό από ποτέ.

Εκεί, εκεί, στη Super League 2

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, εκεί στα early 80s, πως όποτε έπαιζε η Εθνική η «Αθλητική Κυριακή» μετέδιδε φάσεις από τους αγώνες της Β' Εθνικής. Τα ματς δεν είχαν πολλά να ζηλέψουν από εκείνα της Α'. Δυνατές μάχες ανάμεσα σε συλλόγους που αργότερα θα έπαιζαν για χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, όπως η Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ιωνικός, αλλά και άλλους που, αν και ζόρικοι και σκληροτράχηλοι, όπως π.χ. ο Αχαρναϊκός ή ο Αγροτικός Αστέρας, δεν έζησαν ποτέ αυτήν τη χαρά.

Τα χρόνια πέρασαν. Τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες. Το ποδόσφαιρο εξελίχθηκε. Η Εθνική Ελλάδας έφτασε έως την κορυφή της Ευρώπης. Η Β' Εθνική έχει πλέον αλλάξει όνομα, λέγεται Super League 2. Βλέπετε, η Super League υπήρξε τόσο επιτυχημένη που δημιουργήσαμε και δεύτερη. Τριάντα τέσσερις ολόκληρες ομάδες ξεκίνησαν φέτος αυτόν τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο! Μόνο η πρώτη και καλύτερη θα προβιβαστεί, ενώ η δεύτερη θα δώσει μπαράζ ζωής ή θανάτου με τον προτελευταίο της Super League μπας και ακολουθήσει. Αυτό το μικροσκοπικό ποσοστό επιτυχόντων θα αυξηθεί στην πορεία με δεδομένο πως κάποιοι δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος. Με το… καλημέρα Καβάλα και Ζάκυνθος δεν κατέβηκαν στην πρεμιέρα, μια και ουσιαστικά δεν έχουν παίκτες. Εδώ βέβαια δεν είναι καν σίγουρο ότι και ολόκληρη η Super League 2 θα φτάσει ως το τέλος. Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να διαψεύσει τις φήμες που μιλούσαν για διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες αδυνατούν να έρθουν σε συμφωνία με την ΕΡΤ για τη μετάδοση των αγώνων τους.

Ας μην είμαι άδικος. Ένα μικρό ενδιαφέρον θα υπάρξει. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατεβάζουν τα δεύτερά τους, πλάι σε συλλόγους με παράδοση όπως ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη αλλά και ο ιστορικότατος Ηρακλής που έγινε η πρώτη ομάδα στην παγκόσμια Ιστορία που θα συμμετάσχει σε μια διοργάνωση ινκόγκνιτο, αφού σε πολλά ΜΜΕ αναφέρεται ως Τρίγλια. Μέχρις εκεί όμως.

Εδώ και χρόνια τα γήπεδα της Super League 2/ Β' Εθνικής είναι άδεια. Εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο που παίζεται εκεί είναι χειρίστης υποστάθμης. Κάποτε η δεύτερη κατηγορία αποτελούσε φυτώριο για την πρώτη. Ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκεί έφταναν μέχρι και να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το θρυλικό σύνθημα «Εκεί, εκεί, στη Β' Εθνική» ακούγεται πιο απαξιωτικό από ποτέ.