Super League 2: Τι ζητάει η Λίγκα Α2/Β’ Εθνικής από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Τι περιλαμβάνει η αντιπρόταση της Super League 2 στην ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του νέου πρωταθλήματος

Super League 2: Τι ζητάει η Λίγκα Α2/Β’ Εθνικής από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ένωσης Α2/Β’ Εθνικής με την ΕΡΤ σε ό, τι έχει να κάνει με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Super League 2. Η πρόταση της Δημόσιας Τηλεόρασης για ποσό 4.3 εκατομμυρίων ευρώ βρήκε αντίθετους τους επιτελείς των ΠΑΕ, καθώς πρόκειται για τα ίδια χρήματα που είχαν δοθεί και πέρσι. Τότε όμως οι ομάδες στην δεύτερη κατηγορία ήταν 12 και τώρα 32 !

Η αντιπρόταση που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες σε ποσό που θα ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Εξ’ αυτών τα 3,5 εκατομμύρια θα μοιραστούν εξαρχής ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, επιπλέον 1,5 εκατομμύριο θα δοθεί σε μορφή μπόνους ανάλογα με την θέση που θα καταλάβει η κάθε ομάδα, ενώ οι πρώτοι κάθε ομίλου θα μοιραστούν επιπλέον 300 χιλιάδες ευρώ.

Από τη στιγμή που επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αριθμοί προκύπτει σημαντική διαφορά σε σχέση με την αρχική πρόταση της ΕΡΤ. Μένει να διαπιστωθεί στην πράξη αν οι επιτελείς της Δημόσιας Τηλεόρασης την κάνουν δεκτή, δεδομένης και της παρέμβασης του Υφυπουργού Αθλητισμού. Λευτέρη Αυγενάκη, με την συνδρομή συναρμόδιων Υπουργών.