Super League 2: Γιατί «αποβλήθηκαν» Καβάλα, Δόξα Δράμας και Ασπρόπυργος

Για αγωνιστικούς λόγους και για την διαφύλαξη της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος δεν μπήκαν στην κλήρωση και δεν υπολογίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, Καβάλα, Δόξα Δράμας και Ασπρόπυργος

Super League 2: Γιατί «αποβλήθηκαν» Καβάλα, Δόξα Δράμας και Ασπρόπυργος

Έντονες διαβουλεύσεις έλαβαν χώρα μέχρι την τελευταία στιγμή πριν την διενέργεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League 2. Εκεί όπου τελικά «κόπηκαν» η Καβάλα, η Δόξα Δράμας και ο Ασπρόπυργος, παρόλο που έλαβαν τελικά την αδειοδότηση από την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που η διοργανώτρια αρχή δεν έκανε δεκτή την συμμετοχή των τριών συλλόγων είναι πως ενώ μεν πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια για την παρουσία τους στο πρωτάθλημα, αγωνιστικά ήταν ανεπαρκείς. Με ελάχιστα δηλωμένα επαγγελματικά συμβόλαια και με δεδομένη την απαγόρευση μεταγραφών από την ΕΠΟ, θα αποτελούσαν εξαρχής αδύναμους κρίκους στη σεζόν.

Όπως είχε συμβεί την προπέρσινη περίοδο, οπότε ο Απόλλων Πόντου και η Κέρκυρα ξεκίνησαν με νεαρούς παίκτες στο ενεργητικό τους κα αποτέλεσαν «σάκους του μποξ» για όλες στις υπόλοιπες ομάδες ολοκληρώνοντας με μηδέν πόντους την σεζόν. Για να προστατευθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα εξαρχής και έτσι κόπηκαν οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες, που πάντως απειλούν πως θα συνεχίσουν δικαστικά την μάχη για να πάρουν μέρος στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.