Ολυμπιακός Βόλου: Απέκτησε τον Ξύδα

Ο 24χρονος επιθετικός Γιώργος Ξύδας με θητεία σε Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό Βόλου

Ολυμπιακός Βόλου: Απέκτησε τον Ξύδα

Μια ακόμα μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς ενέταξε στο δυναμικό της τον Γιώργο Ξύδα. Ο 24χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο με τους ερυθρόλευκους.

Σε ηλικία 17 ετών ο Ξύδας αγωνίστηκε με την Καλλονή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (αγωνιστική περίοδος 2014-15), έχοντας δύο συμμετοχές και μία στο Κύπελλο Ελλάδος. Παρέμεινε στην Καλλονή άλλον ένα χρόνο (κατέγραψε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 205-16 και δύο στο Κύπελλο Ελλάδος). Το καλοκαίρι του 2016 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς, δίχως όμως να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους».

Την επόμενη χρονιά (2017-18) αγωνίστηκε στον Κισσαμικό, στη Super League 2, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, σημειώνοντας 10 γκολ σε 26 αγώνες, ενώ πέτυχε και δύο γκολ στο Κύπελλο σε ισάριθμα παιχνίδια. Αποτέλεσμα, να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2018 ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια την περίοδο 2018-19 στη Σούπερ Λιγκ και τέσσερα στο Κύπελλο, σημειώνοντας και ένα γκολ.

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα έπαιξε σε 16 παιχνίδια στη Super League 2 (ένα γκολ) και τέσσερα στο Κύπελλο Ελλάδος, πανηγυρίζοντας με τους Γιαννιώτες την επάνοδο στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα ανήκε και την περσινή χρονιά. Συνολικά ο Γιώργος Ξύδας μετρά 24 συμμετοχές στη Super League και 42 συμμετοχές στη Super League 2, έχοντας πετύχει 11 γκολ. Στο Κύπελλο Ελλάδος έχει παίξει σε 13 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα τέρματα.