Γιώργος Νίκας: Ο...Φελαϊνί του Λεβαδειακού που προτιμάει τη Λίβερπουλ

Ο Γιώργος Νίκας είναι ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Ο 22χρονος μίλησε για την πορεία της ομάδας της Λιβαδειάς, τον Φελαϊνί και την προτίμησή του στη Λίβερπουλ.

Γιώργος Νίκας: Ο...Φελαϊνί του Λεβαδειακού που προτιμάει τη Λίβερπουλ

Ο 22χρονος Γιώργος Νίκας φιλοξενήθηκε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 FM «Πινελιές στα Σπορ» μιλώντας για την ομοιότητά του, τόσο εμφανισιακά όσο και αγωνιστικά με τον Βέλγο Μαρουάν Φελαϊνί , απατώντας μάλιστα σε ποια ομάδα της Αγγλίας θα ήθελε να αγωνιστεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Νίκα:

«Ναι, με αποκαλούν «Ο Φελαϊνί του Λεβαδειακού». Από στόμα σε στόμα καθιερώθηκε. Εγώ όμως επιθυμώ να συζητούν οι φίλαθλοι για την παρουσία μου στους αγώνες, για τις καλές μου εμφανίσεις και όχι για την εμφάνισή μου».

Για τον Φελαϊνί: «Η αλήθεια είναι πως ο Φελαϊνί δεν αποτελεί είδωλό μου. Ωστόσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει μία σπουδαία καριέρα σε μεγάλες ομάδες όπως η Εβερτόν και η Γιουνάιτεντ. Φυσικά και θέλω να κάνω κι εγώ μεγάλη καριέρα, να καταφέρω αυτά που έχει πετύχει ο Φελαϊνί, αλλά αντί για την Έβερτον και τη Γιουνάιτεντ εγώ θέλω να πάω στη Λίβερπουλ».

Για το δυνατό του σημείο: «Πιστεύω πως το προτέρημά μου είναι τα αθλητικά μου προσόντα. Έχω δουλέψει πάρα πολύ στα τρεξίματα και μπορώ να πατάω πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και αυτό είναι δύσκολο για τον αντίπαλο καθώς χάνονται τα μαρκαρίσματα. Επίσης θεωρώ πως διαβάζω πολύ καλά το παιχνίδι ώστε να το διαχειριστώ από την πλευρά της τακτικής μας».

Για το μεγάλο διάστημα αποχής και το επίπεδο της Super League 2: «Μας είχε λείψει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο και ειδικότερα ο κόσμος στις εξέδρες, κάτι που ελπίζουμε να το δούμε το συντομότερο δυνατό. Η ποιότητα του εφετινού πρωταθλήματος της Super League 2 είναι μεγάλη και η διοργάνωση είναι πολύ δύσκολη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που κάποιος έχει στο μυαλό του ως Β Εθνική. Δείτε πόσοι πολλοί καλοί παίκτες αγωνίζονται πλέον στη Super League 2».

Για τα συνεχή ματς: «Η δουλειά μας είναι να παίζουμε. Σίγουρα θα προτιμούσαμε να αγωνιζόμαστε κάθε Κυριακή, αλλά σε αυτή την ηλικία που είμαι αποτελεί χαρά να παίζω. Οπότε δεν με έχουν κουράσει τα τρία ματς κάθε εβδομάδα».

Για την άνοδo: «Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μας είχαν χρίσει ένα από τα φαβορί και έχουμε δικαιώσει τον τίτλο αυτό. Θεωρώ πως ο Λεβαδειακός μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αποσπάσουμε αποτελέσματα και στην κακή μας ημέρα. Σε γενικές γραμμές είμαστε μία σταθερή ομάδα, χάρη και στον κορμό που διατηρήθηκε αναλλοίωτος από πέρσι».

Για Football League και Γ’ Εθνική: «Καταλαβαίνω πως νιώθουν οι συνάδελφοί μας σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτό όμως πρέπει να το καταλάβουν και οι Κυβερνώντες, η Πολιτεία. Πρέπει να αντιληφθούν πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές ζουν από αυτό το επάγγελμα. Τους έχουν κόψει τα φτερά, τη δυνατότητα της διαβίωσης, αφού δεν έχουν υψηλά συμβόλαια. Εάν δεν πληρωθούν δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους, όπως πολύ πιθανό να μπορεί να κάνει ένας επαγγελματίας με τεράστιο συμβόλαιο, έστω κι εάν δεν πληρωθεί για ένα διάστημα. Εύχομαι και θέλω να δοθεί για αυτούς τους συναδέλφους μας άμεσα μία λύση».

Για το Υγειονομικό πρωτόκολλο: «Οι αριθμοί δείχνουν πως τηρούμε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον αθλητισμό. Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο πως θα μπορέσουν να τα τηρήσουν και οι ομάδες της Football League και της Γ’ Εθνικής. Ας τους δώσουν λοιπόν την ευκαιρία να το κάνουν».

Για τη Super League 1: «Ξεκάθαρα το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ελκυστικό ποδόσφαιρο παίζει επίσης ο Άρης, ενώ σημαντικό είναι που αγωνίζονται νέοι παίκτες και καλά μάλιστα στον Παναθηναϊκό. Βλέπουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στη Super League 1».