Επίσημο: Στην Ξάνθη ο Μπέκα Μικελτάτζε

Παίκτης του ΑΟΞ και επίσημα ο Μπέκα Μικελτάτζε. Ο Γεωργιανός επιθετικός υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ομάδας της Ξάνθης.

 Επίσημο: Στην Ξάνθη ο Μπέκα Μικελτάτζε

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης αναφέρει:

«Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Beka Mikeltadze.

Ο 23χρονος επιθετικός (γεν. 26/11/97) θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γεωργίας έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της πατρίδας του. Έρχεται στην Ξάνθη από το Ρωσικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζονταν με την φανέλα της Ρότορ Βόλγκοραντ. Στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης την φανέλα των Ζεσταφόνι, Ρουστάβι και Ντιναμό Τιφλίδας στην πατρίδα του, για να ακολουθήσει η παρουσία του στην Κύπρο και την Ανόρθωση πριν τη Ρωσία και την Ρούμπιν Καζάν. Επέλεξε το αριθμό 90 στη φανέλα του.

Beka, καλώς ήρθες στην ΞΑΝΘΗ».

Ο 23χρονος άνηκε στη ρωσική Ρότορ Βόλγκογκραντ, μετρώντας 13 συμμετοχές (12 για το πρωτάθλημα Ρωσίας και μία για το Κύπελλο).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ντινάμο Τιφλίδας, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από το 2016 έως το 2018, κάνοντας συνολικά 53 εμφανίσεις όπου σημείωσε 18 τέρματα και 9 ασίστ. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από την Μεταλούργκι Ρουστάβι, όπου σε 10 εμφανίσεις είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, για να μετακομίσει για πρώτη φορά εκτός Γεωργίας το καλοκαίρι του 2018 (Ανόρθωση).

Εκεί παρέμεινε για μία σεζόν, πραγματοποιώντας συνολικά 25 εμφανίσεις και μέτρησε 2 τέρματα και 3 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε για πρώτη φορά στο ρωσικό πρωτάθλημα και τη Ρούμπιν Καζάν, με την οποία είχε 11 συμμετοχές και ένα γκολ μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020 όπου πήγε στην Ρότορ Βόλγκογκραντ.