Δημούτσος: «Ξεκάθαρα, η Ξάνθη είναι το φαβορί για την άνοδο»

Ο Ελίνι Δημούτσος παραδέχθηκε αυτό που μαρτυρούν τα ρόστερ των ομάδων της Super League 2: Ότι η Ξάνθη είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.

Δημούτσος: «Ξεκάθαρα, η Ξάνθη είναι το φαβορί για την άνοδο»

Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, με αφορμή το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για την 4η αγωνιστική της Super League 2.

«Είναι σημαντικό το παιχνίδι της Τετάρτης αφού είναι απέναντι σε ομάδα που δηλώνει ότι διεκδικεί άνοδο. Η νίκη με τον Ιωνικό μας βοήθησε. Το σημαντικό είναι βέβαια οι τρεις βαθμοί αλλά και ψυχολογικά μας βοηθά, αφού αν είχαμε δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη δεν θα ήταν καλό», σχολίασε αρχικά ο Δημούτσος.

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κριτική που ασκείται μετά την πρώτη εικόνα σχολίασε:

«Τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, το δέσιμο θα έρθει μετά από 3-4 παιχνίδια. Στην Ελλάδα όλοι βλέπουν μόνο ένα ματς και βγάζουν σχόλια. Ωστόσο θα πρέπει να παίξουμε Κυριακή-Τετάρτη και κάποιες ομάδες θα έχουν πρόβλημα. Θα μετρήσουν πάρα πολύ οι φυσικές αντοχές κάθε ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε μια μεγάλη αποχή, ξεκινήσαμε προετοιμασία και μετά επίσημους αγώνες χωρίς καν φιλικά παιχνίδια».

Ο Δημούτσος σε σχέση με το ρόστερ της ομάδας ανέφερε:

«Το ρόστερ μας είναι πάρα πάρα πού καλό, ειδικά για την κατηγορία, αλλά θα ήταν καλό και για την ανώτερη. Το θέμα είναι ότι ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός σε αυτήν την κατηγορία, με σκληρό παιχνίδι και πολλές διακοπές ε αυτό. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Μετά το ματς με τον Λεβαδειακό πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη».

Για το αν υπάρχει η πίεση του φαβορί στους παίκτες, σχολίασε:

«Η πίεση πάντα υπάρχει στο ποδόσφαιρο και οφείλεις να την αντέξεις Ξεκάθαρα είμαστε το φαβορί. Έχουμε μεγάλη διαφορά σε ρόστερ και λειτουργία της ομάδας. Δεν μας λείπει τίποτα. Λειτουργούν όλα άψογα. Αυτό δημιουργεί μια πίεση αλλά θα πρέπει να την αντέξουμε».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αυτές οι παροχές τον έπεισαν να έρθει στην Ξάνθη:

«Το πιο σημαντικό είναι στην ομάδα που βρίσκεσαι να είναι συνεπής. Η ομάδα να σου παρέχει όσα ζητήσεις. Η Ξάνθη τα παρέχει αυτά και οικονομικά αλλά έχει φοβερές εγκαταστάσεις. Δεν τα περίμενα αυτά που έχω βρει εδώ. Εμένα αυτό με ενδιέφερε και όχι αν θα είμαι στην SL1 ή την SL2. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή μου».