Ξάνθη: Απέκτησε τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ιβάν Κέλαβα

Ο 32χρονος Κροάτης γκολκίπερ Ιβάν Κέλαβα που αγωνιζόταν στην Κυπριακή Αλκή Οροκλίνης, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης

Ξάνθη: Απέκτησε τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ιβάν Κέλαβα

Δε σταματά η δραστηριότητα της Ξάνθης, που έπειτα από την σωρεία μεταγραφικών αποκτημάτων που ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι, τώρα κάνει ανάλογες κινήσεις και στην περίοδο του Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμφωνία με τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ιβάν Κέλαβα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για έξι μήνες, με την προοπτική ανανέωσης στο τέλος της περιόδου.

Ο 32χρονος γκολκίπερ αγωνιζόταν στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου στην Αλκή Οροκλίνης, στη δεύτερη κατηγορία της Κύπρου. Άρχισε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πέρασε στην πρώτη ομάδα και στη συνέχεια έπαιξε σε Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Ουντινέζε, Κάρπι, Σπάρτακ Τρνάβα, Γρανάδα, Ντέμπρετσεν, Ιάσι και Ίντερ Ζάπρεσιτς.

Ήταν διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας και κατέγραψε 25 συμμετοχές με την Κ-21 τα χώρας του αλλά δεν έπαιξε στην Εθνική Ανδρών. Αμέσως μετά την επικύρωση της συμφωνίας η διοίκηση της Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνεται: «Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ivan Kelava. O 32χρονος Κροάτης τερματοφύλακας που επέλεξε το Νο 24 στη φανέλα του, έχει στο παλμαρέ του 7 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις αλλά και με τις Εθνικές ομάδες της χώρας του, θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας για την επάνοδο στην SL1. Ivan, καλώς ήρθες στην ΞΑΝΘΗ».