Μαρία Καπνίση στο ΦΩΣ: «Όνειρό μου να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό!»

Η 20χρονη διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕ Οδυσσέας Γλυφάδας, Μαρία Καπνίση, δηλώνει «Ολυμπιακός από κούνια» σε συνέντευξή της στο ΦΩΣ, προσθέτοντας ότι το όνειρό της είναι να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα!

Μαρία Καπνίση στο ΦΩΣ: «Όνειρό μου να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό!»

Η 20χρονη διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕ Οδυσσέας Γλυφάδας, Μαρία Καπνίση, είναι το καμάρι και ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στα «μεγάλα σαλόνια» της Α’ Εθνικής Γυναικών. Η Μαρία πραγματοποίησε τα πρώτα της ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα της γενέτειράς της, το Μεσολόγγι 2008.

Για δεύτερη ποδοσφαιρική σεζόν ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας των νοτίων προαστίων. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και ως στόπερ. Σε συνέντευξή της στο ΦΩΣ, η νεαρή αθλήτρια δηλώνει «Ολυμπιακός από κούνια» και συμπληρώνει ότι θα ήθελε κάποτε να αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα του Πειραιά!

Αναλυτικά η συνέντευξή της στον συντάκτη μας Ηλία Σχορτσανίτη:

- Ποιο ήταν το κίνητρο, ώστε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό, απλώς στο ποδόσφαιρο είχα μεγαλύτερη κλίση!

- Έχεις παίξει σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής…

Να φοράς τα γαλανόλευκα και να αγωνίζεσαι για την πατρίδα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είμαι υπερήφανη που είχα την ευκαιρία αυτή και ελπίζω να έχω και στο μέλλον. Δεν ξεχωρίζω κανένα παιχνίδι. Όλα ήταν σημαντικά για εμένα και αγωνιζόμουν με το ίδιο πάθος και ψυχή.

- Με την ολοκλήρωση 14 αγωνιστικών η ομάδα σας βρίσκεται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη των προσδοκιών σας;

Έχουμε βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και σε κάθε αγώνα θα ανεβαίνουμε και περισσότερο. Έχουμε βρει τα πατήματά μας, παίζουμε με μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με προσοχή και σοβαρότητα.

- Θα μπορούσε η ΑΕ Οδυσσέας Γλυφάδας να έχει κάποιους βαθμούς παραπάνω; Ποιοι παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα βαθμολογική σας συγκομιδή;

Σίγουρα θα μπορούσαμε να αποσπάσουμε περισσότερους βαθμούς. Το φετινό πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο. Αν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ, όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και κοντράρονται μεταξύ τους. Κι εμείς χάσαμε κάποια «δικά» μας παιχνίδια και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση.

- Λίγα λόγια για την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας;

Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο. Ως ομάδα δεν μας λείπει κάτι, ούτε υλικά ούτε ηθικά. Δουλεύουμε ως σύνολο και επιδιώκουμε το καλύτερο.

- Η αναβολή των πρωταθλημάτων πιστεύεις θα επηρεάσει την πορεία των ομάδων;

Σίγουρα έχουμε βγει εκτός αγωνιστικού προγράμματος. Αλλά πάνω απ’ όλα η υγεία. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε γρήγορα!

- Ποια προβλήματα ταλανίζουν τον χώρο και χρειάζονται επειγόντως λύσεις;

Για να ανέβει επίπεδο το γυναικείο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να γίνει επαγγελματικό. Οι μεγάλες ΠΑΕ να δημιουργήσουν γυναικεία τμήματα, ώστε να υπάρχουν αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται μία αθλήτρια.

- Αγαπημένη σου ομάδα που θα ήθελες να αγωνιστείς;

Από κούνια είμαι Ολυμπιακός. Όνειρό μου να αγωνιστώ με τα ερυθρόλευκα. Ευελπιστώ η ομάδα του Πειραιά σύντομα να δημιουργήσει γυναικείο τμήμα.

- Μια γυναίκα όλα τα μπορεί;

Η Ιστορία το έχει αποδείξει σε όλους τους τομείς πως η γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα!

- Τι συμβολίζει για σένα η «στρογγυλή θεά»;

Είναι η λύση των προβλημάτων και η ηρεμία των σκέψεων. Δυστυχώς μερικές φορές αυτό χάνεται!

- Εκτός από το ποδόσφαιρο, σπουδές και επαγγελματική δραστηριότητα;

Εργάζομαι και είμαι φοιτήτρια στο Πάντειο. Είναι δύσκολο να τα συνδυάζεις όλα, κάπου θα μείνεις πίσω. Εδώ αναδεικνύονται και τα προβλήματα του γυναικείου ποδοσφαίρου.

- Ποιο είναι το μήνυμά σου και ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Ως ομάδα εύχομαι να επιτύχουμε τους στόχους μας, να δείξουμε την πραγματική μας ταυτότητα και στο τέλος πιστεύω θα ανταμειφθούμε. Προσωπικά θα ήθελα να γίνω καλύτερη παίκτρια, να προσηλωθώ στον στόχο και να τα καταφέρω. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και υλοποίηση των στόχων!