Αλέξια Πουτέγιας: Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026

Τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να φοράει για τα επόμενα δύο χρόνια η σπουδαία Αλέξια Πουτέγιας

Αλέξια Πουτέγιας: Ανανέωσε με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026

Η Αλεξία Πουτέγιας υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο. Το συμβόλαιο της δύο φορές νικήτριας της Χρυσής Μπάλας επρόκειτο να λήξει στο τέλος της σεζόν, αλλά τώρα δεσμεύει το μέλλον της στον σύλλογο τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο ήταν επίσης σε αναμονή μετά από μια διαφωνία σχετικά με μια διεθνή κλήση τον Φεβρουάριο. Αν και αρχικά υπήρξε ένταση μεταξύ του συλλόγου και της παίκτριας, κάθισαν να συζητήσουν το θέμα και κατέληξαν σε συνεννόηση, ενώ το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι και πάλι θετικό.

Παρά τις δελεαστικές προτάσεις από τη National Women's Soccer League (NWSL), η πρόθεση της Πουτέγιας ήταν πάντα να παρατείνει την παραμονή της στην Μπαρτσελόνα, αλλά ήθελε να είναι σίγουρη για την κατεύθυνση του πρότζεκτ του συλλόγου και τον ρόλο που θα έπαιζε.

Η 30χρονη πείστηκε για την πρόταση του συλλόγου αφού επέστρεψε να παίζει κανονικά, αφού οι δύο τελευταίες σεζόν της καριέρας της διακόπηκαν από τραυματισμό. Υπέστη τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο (ACL) την παραμονή του Euro 2022 και έχασε τρεις μήνες φέτος, αφού υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο τον Δεκέμβριο.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε τη Liga F και το Copa de la Reina φέτος και μπορεί να ολοκληρώσει το τρεμπλ όταν αντιμετωπίσει τη Λυών στον τελικό του Champions League στις 25 Μαΐου.