Πουτέγιας: Υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση

Η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην προσπάθεια να ξεπεράσει οριστικά τον τραυματισμό της στο γόνατο.

Πουτέγιας: Υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι η Αλέξια Πουτέγιας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να «εξετάσει» ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

Έχοντας ανακοινώσει ότι η 29χρονη επρόκειτο να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, ο σύλλογος επιβεβαίωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι η επέμβαση ήταν «επιτυχής».

«Η Αλέξια Πουτέγιας υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση για να εξετάσει το αριστερό της γόνατο», ανέφερε μια σύντομη ανακοίνωση.

Η Ισπανίδα διεθνής μέση έχει να αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα από τότε που σκόραρε δύο φορές εναντίον της Μπενφίκα στο UEFA Womens Champions League στις 14 Νοεμβρίου. Η Πουτέγιας αποσύρθηκε από την προετοιμασία της εθνικής ομάδας στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα λόγω του τραυματισμού της.

Η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα στην ανακοίνωση της Τετάρτης για την επιστροφή της Πουτέγιας στην δράση, λέγοντας: «Δεν είναι διαθέσιμη για επιλογή και η αποθεραπεία της θα καθορίσει την επιστροφή της».

Η αρθροσκόπηση είναι ένα είδος χειρουργικής επέμβασης που χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα οπτικών ινών για τη διάγνωση και ενδεχομένως την θεραπεία προβλημάτων στις αρθρώσεις. Η Πουτέγιας έχασε το Euro 2022 μετά από τραυματισμό στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο στο ίδιο γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2022-23.

Η Πουτέγιας ανάρρωσε από αυτόν τον τραυματισμό, ο οποίος συνέβη σε προπόνηση πριν από το τουρνουά, εγκαίρως για να αγωνιστεί με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Ήρθε από τον πάγκο στη νίκη με 1-0 στον τελικό εναντίον της Αγγλίας, ενώ ήρθε επίσης από τον πάγκο όταν η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 τη Βόλφσμπουργκ για να κατακτήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της τον Ιούνιο.

Η δύο φορές νικήτρια της Χρυσής Μπάλας έχει παίξει πιο τακτικά αυτή τη σεζόν, καθώς συχνά χρησιμοποιείται ως «ψευτοεννιάρι» από τον προπονητή των «μπλαουγκράνα», Χονατάν Χιραλντές. Τον Οκτώβριο, η Πουτέγιας πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και έγινε η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών για τη γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα με 182 γκολ.

Η Πουτέγιας έχασε τους τελευταίους αγώνες της Ισπανίας στους ομίλους του UEFA Womens Nations League λόγω του νέου τραυματισμού της. Η Ισπανία προκρίθηκε στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στην τετράδα στις 23 Φεβρουαρίου.