Μπράιτον: Σχεδιάζει γήπεδο μόνο για την γυναικεία ομάδα της

Η Μπράιτον, στην οποία αγωνίζεται η Βεατρίκη Σαρρή σχεδιάζει ένα γήπεδο ειδικά κατασκευασμένο για την γυναικεία ομάδα της. Θα είναι το πρώτο γήπεδο αμιγώς για ομάδα γυναικών στην Ευρώπη.

Μπράιτον: Σχεδιάζει γήπεδο μόνο για την γυναικεία ομάδα της

Η Μπράιτον της Βεατρίκης Σαρρή προωθεί τα σχέδια για ένα γήπεδο που θα κατασκευαστεί ειδικά για την γυναικεία ομάδα της, το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη.

Ο σύλλογος εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες για τον εντοπισμό ενός σύντομου καταλόγου χώρων, εντός των ορίων της πόλης, για ένα ειδικά κατασκευασμένο γήπεδο χωρητικότητας περίπου 10.000 θέσεων, ώστε η γυναικεία ομάδα να αποκτήσει την δική της μόνιμη έδρα.

Η αναζήτηση ενός κατάλληλου χώρου επιταχύνεται μετά την υποστήριξη του έργου από το Συμβούλιο του Μπράιτον .

Η Μπράιτον διανύει την έκτη της σεζόν στη γυναικεία Super League (WSL). Καθ' όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου μοιράζεται ένα γήπεδο με τη γειτονική Κρόλεϊ Τάουν, παίζοντας την πλειονότητα των εντός έδρας αγώνων της στο γήπεδο Μπρόντφιλντ Στέιντιουμ χωρητικότητας 6.000 θέσεων του συλλόγου της League Two.

Tο γήπεδο Μπρόντφιλντ Στέιντιουμ

Αυτό θα είναι το πρώτο έργο του είδους του στην Ευρώπη, με το γήπεδο της Κάνσας Σίτι να ανοίγει το επόμενο έτος. Είναι ένα ταξίδι 20 μιλίων βόρεια από το στάδιο Στάδιο Άμεξ των 32.000 θέσεων, όπου η ανδρική ομάδα παίζει από το 2011 που άνοιξε και όπου παίζουν περιστασιακά και οι γυναίκες.

Η Λέστερ Σίτι και η Μπρίστολ Σίτι αποτελούν μειοψηφία, καθώς διεξάγουν όλους τους αγώνες τους στο WSL στο ίδιο γήπεδο με τις αντίστοιχες ανδρικές ομάδες. Το γήπεδο των γυναικών της Μάντσεστερ Σίτι, το Τζόι Στέιντιουμ, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Έτιχαντ - την έδρα των πρωταθλητών της Premier League - αλλά χτίστηκε για τις ομάδες νέων των ανδρών και ονομάστηκε Academy Stadium πριν από μια συμφωνία χορηγίας νωρίτερα φέτος.

Οι εννέα άλλοι σύλλογοι του WSL μοιράζονται με συλλόγους χαμηλότερης ή μη κατηγορίας ανδρών - ή, στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 12.000 θέσεων στο Leigh Sports Village - ενώ χρησιμοποιούν επίσης το κύριο γήπεδο του συλλόγου τουλάχιστον μία φορά τη σεζόν.

Η FA ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη χρήση των κύριων γηπέδων, αλλά η Μπράιτον ακολουθεί τη δική της πορεία προς μια εγκατάσταση ειδικά κατασκευασμένη για γυναίκες για λόγους κόστους και καταλληλότητας.

Το ρεκόρ είναι οι 6.951 θεατές που παρακολούθησαν τις γυναίκες της Μπράιτον να χάνουν 3-1 από την Τότεναμ στο Amex τον Οκτώβριο, αλλά και πάλι δεν έφτασαν τις 10.000 θεατές που απαιτούνται για να μην είναι οι αγώνες ζημιογόνοι.