Αρνείται να απολογηθεί στην Ερμόσο ο Ρουμπιάλες: «Κοιτάξτε με, είμαι καλό παιδί»

Ο Λουίς Ρουμπιάλες αρνήθηκε να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από την Τζένι Ερμόσο επειδή τη φίλησε στα χείλη μετά τον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών και δήλωσε ότι θα συμπεριφερόταν «100%» με τον ίδιο τρόπο απέναντι στην ανδρική ομάδα της Ισπανίας.

Αρνείται να απολογηθεί στην Ερμόσο ο Ρουμπιάλες: «Κοιτάξτε με, είμαι καλό παιδί»

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) παραιτήθηκε από την θέση του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Πιρς Μόργκαν την Κυριακή (10/9), μετά από τρεις εβδομάδες επικρίσεων και εκκλήσεων για την παραίτησή του. Η Τζένι Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, κάτι που ο Λουίς Ρουμπιάλες αρνείται.

Στην πλήρη συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε από το TalkTV την Τρίτη, ο Ρουμπιάλες είπε ότι έκανε λάθος, αλλά υποστήριξε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, εξήγησε πως το ότι ήταν διαχυτικός με την ομάδα οφειλόταν στη… λατινική κουλτούρα και δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για ποινικές κατηγορίες επειδή «κοιτάξτε το πρόσωπό μου, είμαι καλό παιδί».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ζητούσε προσωπικά συγγνώμη από την Ερμόσο, ο Ρουμπιάλες είπε: «Αυτό που συνέβη είναι κακό για όλους. Είχαμε την Τζένι να με σηκώνει. Είχαμε το φευγαλέο φιλί, δύο δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά αυτό που δημιουργήθηκε από αυτό είναι τρελό. Έτσι, αυτό που μου μένει είναι να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά μου. Οπότε δεν πρόκειται γι' αυτό Πιρς, αλλά για την ταπεινότητα».

Όταν ρωτήθηκε άλλες τρεις φορές αν θα ζητούσε συγγνώμη από την Ερμόσο, συνέχισε: «Αυτό λοιπόν που είχαμε είναι μια αυθόρμητη πράξη, μια αμοιβαία πράξη, μια πράξη στην οποία συναινούσαν και οι δύο, η οποία καθοδηγούνταν από το συναίσθημα της στιγμής, την ευτυχία, οπότε υποστηρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια του τι συνέβη».

Ο Ρουμπιάλες ήταν διαχυτικός με πολλά μέλη της ομάδας της Ισπανίας καθώς παρέλαβαν τα μετάλλια των νικητών, φιλώντας παίκτριες στο μάγουλο και σηκώνοντας κάποιες στον αέρα κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς.

Καθώς οι πανηγυρισμοί συνεχίζονταν στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρουμπιάλες εθεάθη επίσης να σηκώνει την επιθετικό Ατενέα ντελ Καστίγιο στον ώμο του πριν την κουβαλήσει κρατώντας την από το πίσω μέρος των μηρών της.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε τόση σωματική επαφή με την ομάδα, απάντησε: «Όλοι οι πανηγυρισμοί για τα μετάλλια με τα παιδιά και τα κορίτσια. Όλοι αυτοί οι πανηγυρισμοί είναι αμοιβαίοι, είναι φυσιολογικοί. Λίγα λεπτά πριν, με σήκωσαν ψηλά. Καταπληκτική αρμονία, όλοι είναι χαρούμενοι. Νομίζω ότι οι Λατίνοι, και είναι ένα πολιτισμικό ζήτημα, έχουν αυτή τη σωματική επαφή, είναι αρκετά φυσιολογικό σε έναν λατινικό κόσμο μεταξύ αγοριών και κοριτσιών».

Όταν ρωτήθηκε αν θα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο προς την ανδρική ομάδα, ο Ρουμπιάλες συνέχισε: «Χωρίς αμφιβολία, 100%... όταν ήμουν παίκτης, υπήρχαν πολλές στιγμές που αποφύγαμε τον υποβιβασμό ή πήραμε την άνοδο, όπου δώσαμε αυτό που λέμε τσιμπήματα στα χείλη».

Το Audencia Nacional (Εθνικό Δικαστήριο) της Ισπανίας έχει αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία για την υπόθεση εναντίον του Ρουμπιάλες, αφού έκανε δεκτή την καταγγελία που κατέθεσε η Εισαγγελία την Παρασκευή.

Η μήνυση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα αφορούσε φερόμενη σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό. Η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία θα ξεκινήσει με έρευνα, θα ακολουθήσει ενδιάμεση φάση και στη συνέχεια ενδεχομένως δίκη. Ο Ρουμπιάλες έχει κληθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενος την Παρασκευή.

Σχετικά με την αντιμετώπιση των ποινικών κατηγοριών, δήλωσε: «Είμαι δικηγόρος, είμαι Ισπανός πολίτης, έχω περάσει από πολλές διαδικασίες, και ποινικές, και τίποτα δεν έχει κολλήσει ποτέ.

Και πάλι, έχω πλήρη πίστη ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και όλα θα πάνε καλά.

Ρίξτε μια ματιά στο πρόσωπό μου, είμαι καλός άνθρωπος. Κοιτάξτε το πρόσωπό μου, κοιτάξτε με στα μάτια».