Στάνγουεϊ: «Η παραίτηση του Ρουμπιάλες πρέπει να είναι μόνο η αρχή»

Η μέσος της Αγγλίας Τζόρτζια Στάνγουεϊ δήλωσε ότι η παραίτηση του Λουίς Ρουμπιάλες από τον ρόλο του ως προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή ενός κινήματος για αλλαγές με πρωτοβουλία των παικτριών στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Στάνγουεϊ: «Η παραίτηση του Ρουμπιάλες πρέπει να είναι μόνο η αρχή»

O Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε την Τζένι Ερμόσο στα χείλη μετά τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στις 20 Αυγούστου. Η Ερμόσο δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, αλλά ο Ρουμπιάλες επιμένει ότι ήταν.

Μετά από τρεις εβδομάδες επικρίσεων και εκκλήσεων για την παραίτησή του, ο Ρουμπιάλες επιβεβαίωσε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει» στη θέση του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Πιρς Μόργκαν την Κυριακή (10/9).

Η μέσος της Αγγλίας Τζόρτζια Στάνγουεϊ, της οποίας οι συμπαίκτριες στην ομάδα της Αγγλίας έχασαν 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Σίδνεϊ, χαιρέτισε την εξέλιξη με τον Ρουμπιάλες, αλλά δήλωσε ότι οι παίκτριες στο γυναικείο παιχνίδι πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν για αλλαγή ως «ισχυρή» συλλογικότητα.

«Υπήρξε ένα αποτέλεσμα τώρα, αλλά δεν θέλουμε αυτό να είναι το τέλος κάποιου πράγματος, θέλουμε αυτό να είναι η αρχή κάποιου πράγματος», δήλωσε η Στάνγουεϊ στους δημοσιογράφους πριν από την πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή.

«Όλοι αγωνίστηκαν και εμείς αγωνιστήκαμε ως ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου- αγωνιστήκαμε ως παίκτες, αγωνιστήκαμε ως προσωπικό, αγωνιστήκαμε ως δημοσιογράφοι για να είναι το αποτέλεσμα αυτό που είναι. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουμε, αλλά θέλουμε αυτό να είναι η αρχή για κάτι και όχι το τέλος για κάτι.

Θέλουμε να είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, να νιώθουμε άνετα να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, να νιώθουμε άνετα στον εργασιακό μας χώρο να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε ό,τι θεωρούμε σωστό. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο είμαστε τόσο καλοί στο γυναικείο παιχνίδι: μαζί είμαστε τόσο ισχυρές και μαζί μπορούμε να κάνουμε αλλαγές. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή για κάτι που θα μας οδηγήσει στο μέλλον, όπου μπορούμε να είμαστε ενωμένες ως ομάδα και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το σωστό.

Έχουμε ένα ψήφισμα, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή για κάτι που θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ θετικό για το γυναικείο παιχνίδι».

Μετά το περιστατικό, 81 Ισπανίδες παίκτριες έκαναν τον εαυτό τους μη διαθέσιμο για την εθνική ομάδα μέχρι να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία της RFEF.