Αλέξια Πουτέγιας: Τι ρόλο θα παίξει η αστέρας της Ισπανίας στο Μουντιάλ Γυναικών;

Η πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα, Αλέξια Πουτέγιας επέστρεψε από τραυματισμό στον προσαγωγό μόλις στο τέλος της σεζόν, αλλά αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της ισπανικής προσπάθειας.

Αλέξια Πουτέγιας: Τι ρόλο θα παίξει η αστέρας της Ισπανίας στο Μουντιάλ Γυναικών;

Η Αλέξια Πουτέγιας έδωσε τεράστια ώθηση στην εθνική ομάδα της Ισπανίας ενόψει του Μουντιάλ Γυναικών 2023, επιστρέφοντας στο ρόστερ της για το ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έπειτα από μακρά αποχή λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό. Ποιες είναι όμως οι προοπτικές της για την διοργάνωση;

Το προπονητικό πρόγραμμα της Πουτέγιας πριν από το Μουντιάλ

Κάθε μικρή λεπτομέρεια της επιστροφής της νυν κατόχου της Χρυσής Μπάλας στη δράση έχει σχεδιαστεί και η Ισπανία δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει με το αστέρι της, η οποία ακολούθησε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα προπόνησης ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο προπονείται εναλλάξ με τις συμπαίκτριές της και ατομικά.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να της επιτρέψει να επιστρέψει κάπου κοντά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κατά την διάρκεια του τουρνουά, χωρίς όμως να αυξήσει τις πιθανότητες υποτροπής. «Ετοιμάζομαι για τη Νέα Ζηλανδία», έγραψε η Αλέξια Πουτέγιας σε ένα Instagram Story την Πέμπτη. Αν και η πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στις προπονήσεις, οι πληροφορίες μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι αισθάνεται καλά για τη φυσική της κατάσταση και την ικανότητά της να επηρεάσει το παιχνίδι μόλις ξεκινήσει η δράση, κάτι που είναι και η γενική αίσθηση στο στρατόπεδο της Ισπανίας.

Η Αλέξια επιβραδύνει το ρυθμό της επιστροφής στη δράση

Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων προετοιμασίας, η Πουτέγιας αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο όπως και οι συμπαίκτες της. Η La Roja πέρασε χρόνο προπόνησης στην ανατολική ακτή της Ισπανίας πριν μεταβεί στη Μαδρίτη και στη συνέχεια στην Αστούριας στα βόρεια της χώρας για να αντιμετωπίσει τον Παναμά σε ένα φιλικό προετοιμασίας πριν από το τουρνουά στις 29 Ιουνίου. Ο προπονητής Χόρχε Βίλντα εξέπληξε τους πάντες ξεκινώντας την μεσοεπιθετική από την αρχή στη νίκη με 7-0, προτού την αποσύρει μετά το 69ο λεπτό. Στη συνέχεια, η Αλέξια αγωνίστηκε για σχεδόν μία ώρα στη νίκη με 2-0 επί της Δανίας στην Κοπεγχάγη στις 5 Ιουλίου. Όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά.

Μετά το ταξίδι της στη Νέα Ζηλανδία, ωστόσο, συμφωνήθηκε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της επιστροφής της για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν απροσδόκητες αναποδιές. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι και με το Παγκόσμιο Κύπελλο να απέχει μόλις λίγες ημέρες, η Πουτέγιας πέρασε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα προθέρμανσης εναντίον του Βιετνάμ την Πέμπτη, αντί να φυλάσσεται για όταν θα ξεκινήσει η πραγματική δράση εναντίον της Κόστα Ρίκα στις 21 Ιουλίου (10:30, ΑΝΤ1+).

Το Μουντιάλ Γυναικών ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιουλίου με την αναμέτρηση Νέα Ζηλανδία-Νορβηγία (10:00) και οι αγώνες θα μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Μείνετε συντονισμένοι στο fosonline.gr για όλα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.