Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Γυναίκες με επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα! (hls)

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League Γυναικών μετά την νίκη της με σπουδαία ανατροπή με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ στον τελικό του Philips Stadion στην Ολλανδία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Γυναίκες με επική ανατροπή η Μπαρτσελόνα! (hls)

Η Μπαρτσελόνα είχε ένα «βουνό» να ανέβει έπειτα από ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο που την είδε να μπαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 2-0 πίσω στο σκορ.

Δέχτηκαν το πρώτο γκολ μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, από την Εύα Παγιόρ και η γερμανική ομάδα διπλασίασε το προβάδισμά της στο 37ο λεπτό με κεφαλιά από κοντινή απόσταση της διεθνούς Γερμανίδας Αλεξάνδρα Ποπ, η οποία αγωνίστηκε στον τέταρτο τελικό της στο Champions League.

Αλλά η Πατρίτσια Γκουιχάρο πυροδότησε μια εκπληκτική ανατροπή με δύο γκολ σε τρία λεπτά (48’, 50’) στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την επιστροφή της στο 70ό λεπτό, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αβεβαιότητα.

Έπειτα από αναμπουμπούλα στην περιοχή του πέναλτι, η μπάλα έπεσε τελικά στην πρώην επιθετικό της Βόλφσμπουργκ, Φριντολίνα Ρόλφο, η οποία με σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας.

Είναι ο δεύτερος τίτλος της Μπαρτσελόνα στο Champions League γυναικών - και ο δεύτερος μέσα σε τρία χρόνια μετά τον θρίαμβό της το 2021.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τζόναθαν Χιράλδεζ, ο οποίος γιόρτασε την γέννηση του γιου του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέλαβε τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2021 και εξήρε την νοοτροπία και τη στάση της ομάδας του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό τρόπαιο για εμάς. Η προσωπικότητα που δείξαμε σήμερα ήταν πολύ σημαντική για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστώ τους οπαδούς που ήρθαν σήμερα. Ήταν μια φανταστική μέρα και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Ξέρω την προσωπικότητα που έχει η ομάδα μου και στο δεύτερο ημίχρονο τα καταφέραμε.

Έπρεπε να σκεφτούμε θετικά γιατί νομίζω ότι κατά διαστήματα είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Με καλή συμπεριφορά και αντίδραση, τα καταφέραμε. Δεν είμαι περήφανος μόνο για την ομάδα αλλά και για τους οπαδούς. Νομίζω ότι η επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχίζει να αυξάνεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορούμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κάθε χρόνο».

Fxtr1KFXoAEGQ7c.jpeg
Ο Χιράλδεζ

Η Ρόλφο, η οποία εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα από τη Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2021, δήλωσε μετά το παιχνίδι:

«Πέτυχαν δύο γκολ από τις δύο ευκαιρίες τους, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε και τα καταφέραμε».

Η Ρόλφο

Η Μπρονζέ ξεκίνησε το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είχε αποκλειστεί για αρκετές εβδομάδες με τραυματισμό στο γόνατο τον Απρίλιο και έμεινε ευχαριστημένη από τη συμβολή της στον τελικό.

Η ίδια δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι ανησυχούσαμε ποτέ για το αν θα πετύχουμε τρία γκολ, κάτι που είναι τρελό, αλλά αυτό είναι το ταλέντο αυτής της ομάδας.

Σήμερα, μόλις μείναμε δύο γκολ πίσω, κλείσαμε το μαγαζί και τους δυσκολέψαμε πολύ αμυντικά. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στην επίθεση.

Ήταν δύσκολο για μένα σήμερα. Δεν έχω παίξει πολύ. Προφανώς, έκανα εγχείρηση και προπονήθηκα μόνο μερικές φορές. Ήταν σίγουρα δύσκολο μέχρι το τέλος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να παίξω έναν ρόλο για την ομάδα σήμερα».

Η Καρολάιν Γκράχαμ Χάνσεν σκόραρε και στα δύο σκέλη του ημιτελικού με την Τσέλσι και αποκάλυψε ότι το ξεκίνημα της ομάδας της στον τελικό θύμισε την περσινή ήττα στον τελικό του 2021-22 από την Λυών.

Η ίδια δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι είχε κάθε συναίσθημα που θα μπορούσε να έχει. Από δύο γκολ πίσω στο σκορ, πετύχαμε τρία γκολ. Είμαι τόσο χαρούμενη.

Με δύο μηδέν στο ημίχρονο, είχα μια μεγάλη αναδρομή στον προηγούμενο τελικό μας (με τη Λυών) και τότε σκέφτηκα ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε.

Όταν πετυχαίνεις ένα, δύο ή τρία γκολ, όλο το γήπεδο εκρήγνυται και αυτό μας βοήθησε να συνεχίσουμε και να πιέσουμε. Ήταν φανταστικό».