Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Ισπανία: Η ευκαιρία του Λοπετέγκι (vid)

Η Εθνική Ισπανίας θεωρείται από τα φαβορί του φετινού Μουντιάλ. Απομένει να το αποδείξει και στον αγωνιστικό χώρο.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - Ισπανία: Η ευκαιρία του Λοπετέγκι  (vid)

Ισπανία

Με τις «εφιαλτικές» αναμνήσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 (είχε αποκλειστεί νωρίς-νωρίς) να παραμένουν ακόμη «νωπές», η εθνική Ισπανίας θέλει να επιστρέψει στο Μουντιάλ της Ρωσίας στις καλές εμφανίσεις που όλοι την έχουμε συνηθίσει. Με απολογισμό 9 νίκες, 1 ισοπαλία και καμία (!) ήττα, οι «Φούριας Ρόχας» προκρίθηκαν με μεγάλη ευκολία στην τελική φάση, στέλνοντας την δύσμοιρη Ιταλία (που μετέπειτα αποκλείστηκε από τη Σουηδία) στα μπαράζ. Ο Λοπετέγκι επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τους Αλόνσο (Τσέλσι), Σέρχι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα) και Αλβάρο Μοράτα (Τσέλσι) προκαλώντας ιδιαίτερη έκπληξη στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Όμιλος

2ος όμιλος:

*Πορτογαλία

*Ισπανία

*Ιράν

*Μαρόκο

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1)Ισπανία 28

2)Ιταλία 23

3)Αλβανία 13

4)Ισραήλ 12

5)ΠΓΔΠ 11

6)Λιχτενστάιν 0

FIFA WORLD RANKING

8

Η Ισπανία βρίσκεται στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, παρόλο που για μία πενταετία (2008/2013) βρίσκονταν σταθερά στην πρώτη θέση.

Παρουσίες σε τελικά

14

1934 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1950 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

1962 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Χιλή)

1966 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αγγλία)

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1982 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ισπανία)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1990 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1994 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στις ΗΠΑ)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

1

Η Ισπανία κατέκτησε το παρθενικό-μοναδικό της Μουντιάλ στη Νότια Αφρική το 2010.

Προπονητής

Τζουλέν Λοπετέγκι: Ο Βάσκος προπονητής βρίσκεται στη τεχνική ηγεσία της ομάδας από το 2016, έχοντας θητεύσει στο παρελθόν σε όλα τα «κλιμάκια» των εθνικών ομάδων των «Φούριας Ρόχας» (κάτω των 17, κάτω των 19 , κάτω των 20 και κάτω των 21 ετών). Την διετία 2014-2016 εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πόρτο. Τα κατορθώματά του στο «Ντραγκάο» δεν πέρασαν απαρατήρητα από την ισπανική Ομοσπονδία που έσπευσε να τον κάνει δικό της. Πρόσφατα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020.

«Αστέρι»

Αντρές Ινιέστα: Ο Ινιέστα μπορεί να αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα με προορισμό την Ασία, αλλά η χρησιμότητα του στο χώρο του κέντρου για τους Ισπανούς είναι αδιαμφισβήτητη. Μάλλον στη Ρωσία ο Αντρές θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες του «παραστάσεις» με το εθνόσημο στο στήθος. Σε 130 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, έχει πετύχει 11 τέρματα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό που χάρισε στην Ισπανία το μοναδικό της τρόπαιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2010 απέναντι στην Ολλανδία στην παράταση).

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Κέπα (Αθλέτικ Μπιλμπάο)

Αμυντικοί: Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άλβαρο Οδριοθόλα (Σοσιεδάδ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Ζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Νάτσο Μονρεάλ (Άρσεναλ)

Μέσοι: Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Σαούλ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Ιάγκο Άσπας (Θέλτα), Ροδρίγο Μορένο (Βαλένθια), Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Official site

http://www.sefutbol.com/

Twitter

https://twitter.com/sefutbol?lang=el