Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - 5. Πορτογαλία: Νέα αποστολή για τον CR7

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο θα επιδιώξει άλλο ένα «θαύμα» στο Μουντιάλ της Ρωσίας, μετά από την κατάκτηση του Euro στη Γαλλία το 2016.

Αφιέρωμα Μουντιάλ 2018 - 5. Πορτογαλία: Νέα αποστολή για τον CR7

Πορτογαλία

Η εθνική Πορτογαλίας, με τον γνώριμό μας από την θητεία του στην Ελλάδα, Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» της, ταξιδεύει στη Ρωσία κυνηγώντας μία ακόμα επιτυχία. Με έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στον κόσμο στη σύνθεσή της (Κριστιάνο Ρονάλντο), προκρίθηκε με μεγάλη άνεση στην τελική φάση, χεράκι-χεράκι με τους Ελβετούς. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η «μάχη» της με την εθνική Ισπανίας στο ντέρμπι του δεύτερου ομίλου. Από την αποστολή απουσιάζουν ηχηρά ονόματα, όπως ο Ρενάτο Σάντσεζ, ο Νάνι και ο «χρυσός» σκόρερ του τελικού στο Euro, Έντερ, καθώς η καριέρα τους έχει πάρει την κατιούσα και ο Σάντος τους αγνόησε στις επιλογές του.

Όμιλος

Β γκρουπ:

*Πορτογαλία

*Ισπανία

*Ιράν

*Μαρόκο

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Πορτογαλία 27

2.Ελβετία 27

3.Ουγγαρία 13

4.Νήσοι Φερόε 9

5.Λετονία 7

6.Ανδόρα 4

FIFA WORLD RANKING

4

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην 4η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης με το «καρέ» να συμπληρώνεται από τις Γερμανία, Βραζιλία και Βέλγιο.

Παρουσίες σε τελικά

6

1966 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αγγλία)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

0

Δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προπονητής

Φερνάντο Σάντος: Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του το 2014 και την «οδήγησε» με επιτυχία στην κατάκτηση του Euro δύο χρόνια αργότερα (2016). Έχει πάρει «γεύση» από τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, αλλά στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος. Κοουτσάρισε μαεστρικά κι αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Κόστα Ρίκα στη «ρουλέτα» των πέναλτι.

«Αστέρι»

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν «χαϊδέψει» τη «στρογγυλή θεά». Ο «σούπερ σταρ» της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει πετύχει 81 τέρματα σε 149 αναμετρήσεις με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας. Αν η ομάδα του προχωρήσει είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Άντονι Λόπες (Λιόν), Μπέτο (Γκέζτεπε), Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ).

Αμυντικοί: Μπρούνο Άλβες (Ρέιντζερς), Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Zοσέ Φόντε (Ντάλιαν Γιφάνγκ), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Πέπε (Μπεσίκτας), Ράφαελ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Ρικάρντο Περέιρα (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα).

Μέσοι: Αντριάν Σίλβα (Λέστερ), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ), Ζοάο Μάριο (Γουέστ Χαμ), Ζοάο Μουτίνιο (Μονακό), Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ).

Επιθετικοί: Αντρέ Σίλβα (Μίλαν), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Ζέλσον Μάρτινς (Σπόρτινγκ), Γκονσάλο Γκουέδες (Βαλένθια), Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας).

Official site

http://www.fpf.pt/pt/

Twitter

https://twitter.com/selecaoportugal?lang=el