Μουντιάλ 2018: Οι αντίπαλοι του Περού υπέρ της άρσης της τιμωρίας του Γκερέρο

Οι αρχηγοί της Γαλλίας, της Αυστραλίας και της Δανίας έστειλαν επιστολή στη FIFA προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο Μουντιάλ ο αρχηγός του περού, Πάολο Γκερέρο.

Μουντιάλ 2018: Οι αντίπαλοι του Περού υπέρ της άρσης της τιμωρίας του Γκερέρο

Έκκληση στη FIFA προκειμένου να άρει την απαγόρευση του Πάολο Γκερέρο, αρχηγού της εθνικής ομάδας του Περού ο οποίος τιμωρήθηκε όταν βρέθηκε θετικός σε αντι-ντόπινγκ έλεγχο για χρήση κοκαΐνης έκαναν οι τρεις αρχηγοί των ομάδων που θα αντιμετωπίσουν στο Μουντιάλ τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο αρχηγός του Περού αποκλείστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Μουντιάλ, μετά την αύξηση της ποινής του διαιτητικού δικαστηρίου για τον αθλητισμό (CAS) από έξι μήνες σε 14 μήνες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ουσία περιέχεται σε ένα τσάι που έπινε.

Διαβάστε Επίσης

Τρίτη και φαρμακερή!

Ο αρχηγός της Γαλλίας Ούγκο Γιορίς, ο Μάιλ Γέντινακ της Αυστραλίας και της Δανίας, Σάιμον Κιάερ, έγραψαν στην FIFA ότι η απαγόρευση ήταν δυσανάλογη, δεδομένου ότι το CAS αναγνώρισε ότι ο Γκερέρο δεν έκανε ενσυνείδητα χρήση κοκαΐνης ούτε επιδίωξε να αποκομίσει πλεονέκτημα.

«Ζητάμε με σεβασμό από το Συμβούλιο της FIFA να δείξει συμπόνια», ανέφεραν ο Γέντινακ, ο Κιάερ κι ο Γιορίς σε επιστολή της FIFPro, της ένωσης των παγκόσμιων παικτών.

«Κατά την άποψή μας, θα ήταν φανερό λάθος να τον αποκλείσουμε από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κορυφή της καριέρας του». Οι τρεις παίκτες δήλωσαν ότι στον Γκερέρο θα μπορούσε να επιτραπεί να παίξει στο τουρνουά και να εκτίσει το υπόλοιπο της απαγόρευσής του στη συνέχεια.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια προσωρινή αναστολή θα ήταν μια δίκαιη και σωστή λύση», ανέφεραν.

Η απαγόρευση σημαίνει ότι ο 34χρονος αρχηγός του Περού και ο κορυφαίος σκόρερ θα χάσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του Περού μετά από 36 χρόνια.