Ινφαντίνο: «Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο για 32 ή 48 ομάδες στο Μουντιαλ του Κατάρ 2020»

Για το σχέδιο να αυξηθούν οι ομάδες που θα αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μίλησε ο Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο

Ινφαντίνο: «Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο για 32 ή 48 ομάδες στο Μουντιαλ του Κατάρ 2020»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022 με 48 ομάδες. Ο πρόεδρος της FIFA μίλησε στο «Telefoot», αποκαλύπτοντας ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον προσεχή Μάρτιο.

«Εχουμε ήδη αποφασίσει ότι στο μέλλον το Μουντιάλ θα διεξάγεται με την συμμετοχή 48 ομάδων. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία καλή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Οσον αφορά στο Μουντιάλ του 2002, στο Κατάρ, η ερώτηση είναι εάν θα γίνει με 48 ή με 32 ομάδες, όπως σήμερα. Παραμένει πάντα μία πιθανότητα η αύξηση των ομάδων. Επικοινωνήσαμε με τις ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής για το συγκεκριμένο ζήτημα και το επεξεργαζόμαστε. Δεν είναι κάτι απλό, δεδομένου ότι το προσεχές Μουντιάλ, θα διαρκέσει 28 ημέρες, αντί για 31 όπως συνήθως. Θα αποφασίσουμε τον Μάρτιο. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το Κατάρ. Μπορούμε να φαντασθούμε ότι ορισμένοι αγώνες θα γίνουν σε όμορες χώρες. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα γίνει ένα καταπληκτικό Μουντιάλ με 32 χώρες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ