Μουντιάλ 2022: Τα «αστέρια» που απογοήτευσαν

Στο Μουντιάλ του Κατάρ υπήρξαν ποδοσφαιριστές που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Μουντιάλ 2022: Τα «αστέρια» που απογοήτευσαν

Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στο Μουντιάλ υπάρχουν πάντα οι δυσάρεστες αλλά και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Στις ευχάριστες συγκαταλέγεται η φανταστική πορεία του Μαρόκο έως και τα ημιτελικά του τουρνουά, αλλά και η κατάκτηση του τίτλου από την Αργεντινή, λόγω της παρουσίας του Λιονέλ Μέσι.

Από την άλλη στις δυσάρεστες θα μπορούσαμε να κατατάξουμε τους αποκλεισμούς της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Βραζιλίας. Σε ατομικό επίπεδο υπήρξαν ποδοσφαιριστές που δεν φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος διεθνής απασχόλησε έντονα τα διεθνή ΜΜΕ με τη στάση που κράτησε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη διοργάνωση. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, κάτι που αποδείχτηκε και στο Κατάρ. Η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μη του δώσει φανέλα βασικού, εκνεύρισε τον ηγέτη της ομάδας, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω. Μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ρονάλντο απείλησε τον Σάντος πως θα αποχωρήσει από την αποστολή σε περίπτωση που δεν τον χρησιμοποιήσει στη βασική ενδεκάδα. Τελικά ο άλλοτε προπονητής της Ελλάδας, παρέμεινε στην αρχική του επιλογή, με την Πορτογαλία να φτάνει μέχρι τα προημιτελικά. Ο Ρονάλντο πέτυχε ένα γκολ στη διοργάνωση με πέναλτι κόντρα στη Γκάνα.

Τόμας Μίλερ

Η φετινή πορεία της Γερμανίας είχε αντίκτυπο και στην εικόνα των ποδοσφαιριστών της. Τρανό παράδειγμα ο Τόμας Μίλερ που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των «πάντσερ», αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ρομέλου Λουκάκου

Το άλλοτε βαρύ «πυροβολικό» του Βελγίου σίγησε στο Κατάρ. Ο βραχύσωμος επιθετικός δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα της ομάδας, αφού βασικός ήταν ο Μπατσουαγί. Ο Λουκάκου στο κρίσιμο παιχνίδι με την Κροατία έχασε αλλεπάλληλες ευκαιρίες για να σκοράρει με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι «κόκκινοι διάβολοι». Ο επιθετικός της Ίντερ δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ στη φετινή διοργάνωση.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί τον «εγκέφαλο» του Βελγίου τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά στο Κατάρ δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπέπεσε σε πολλά λάθη, ενώ υπήρξαν αρκετές στιγμές που δεν μπορούσε να συγκρατήσει το θυμό του.

Γκάρεθ Μπέιλ

Ο Μπέιλ κάθε φορά που αγωνίζεται με την Ουαλία δείχνει σεληνιασμένος. Μόνο που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν κατάφερε να ηγηθεί των προσπαθειών της χώρας του. Το παιχνίδι του δεν είχε φαντασία και οι εμφανίσεις του δεν θύμιζαν σε τίποτα εκείνες του παρελθόντος. Ο απολογισμός του ήταν ένα γκολ με πέναλτι στο ματς με τις ΗΠΑ.

Ντούσαν Βλάχοβιτς

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Βλάχοβιτς έχει καταφέρει να κάνει αισθητό το όνομά του στην Ευρώπη. Οι εμφανίσεις του με τη Φιορεντίνα και στη συνέχεια με τη Γιουβέντους δημιούργησαν υψηλές απαιτήσεις στις τάξεις των Σέρβων. Ο νεαρός επιθετικός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και σκόραρε ένα μόλις γκολ στο ματς με την Ελβετία.

Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο επιθετικός της Τσέλσι στάθηκε αρκετά άτυχος στο Μουντιάλ του 2022, καθώς ένοπλοι ληστές είχαν εισβάλλει στο σπίτι του. Ο Άγγλος διεθνής αναγκάστηκε να αφήσει την αποστολή των «λιονταριών» για λίγες μέρες. Τόσο πριν, όσο και μετά την επιστροφή του ο Στέρλινγκ δεν κατάφερε να βοηθήσει τη χώρα του.

Πάουλο Ντιμπάλα

Η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά λίγοι θα θυμούνται την παρουσία του Ντιμπάλα στην πορεία της «αλμπισελέστε». Ο επιθετικός της Ρόμα δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο Κατάρ. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 16 λεπτά κόντρα στην Κροατία, ενώ στον τελικό με τη Γαλλία μπήκε ένα λεπτό πριν από το τέλος της παράτασης. Παρόλα αυτά στη διαδικασία των πέναλτι κατάφερε να σκοράρει.