Μια... Αθήνα στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για τον Μέσι και την Εθνική Αργεντινής

Μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων Αργεντινών υπολογίζεται ότι κατέκλυσαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες στην πομπή προς τιμήν της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του επέστρεψε από το Κατάρ με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια... Αθήνα στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για τον Μέσι και την Εθνική Αργεντινής

Η μεγαλύτερη κινητοποιήση στα αθλητικά χρονικά της Αργεντινής συντελέστηκε στην πομπή προς τιμήν της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του επέστρεψε από το Κατάρ με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η φιέστα της Αργεντινής για την κατάκτηση του Μουντιάλ κινητόποιησε 4 με 5.000.000 κατοίκους του Μπουένος Άιρες κατά τις αρχές και τα μέσα της χώρα της Ν. Αμερικής

Το πούλμαν των πρωταθλητών κόσμου προχώρησε για τρεις ώρες μέχρι να διακοπεί η παρέλαση λόγω του κόσμου και οι παίκτες να επιστρέψουν στο προπονητικό κέντρο με ελικόπτερα.

Η μεγαλύτερη φιέστα στην ιστορία της Αργεντινής πραγματοποιήθηκε, αφού περίπου το ένα τρίτο της πρωτεύουσας της χώρας είχε κατακλύσει τους δρόμους από νωρίς το πρωί της Τρίτης για να πανηγυρίσει μαζί με τους διεθνείς την κατάκτηση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας της χώρας.

Η παρέλαση σε ανοιχτό πούλμαν ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12:00 τοπική ώρα, με το όχημα να καλείται να κάνει μία διαδρομή περίπου 40 χιλιομέτρων στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, καταλήγοντας στο προεδρικό μέγαρο αλλά αυτά μείνανε στα ...σχέδια!

Η εθνική αργία που είχε κηρύξει ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες βοήθησε στο «μέγα πλήθος και μέγα πάθος» που ακινητοποίησε το ανοικτό πούλμαν της «αλμπισελέστε».

Στην παραζάλη υπήρξαν και 8 τραυματίες από πτώσεις και προκειμένου να μην ...ξεφύγει περαιτέρω η κατάσταση αποφασίστηκε η λήξη της φιέστας αφού ο έλεγχος είχε χαθεί προ πολλού...

Γι αυτό επιβιβάστηκαν στα ελικόπτερα και πέταξαν μ' αυτά πάνω από τον Οβελίσκο που συνιστά ιστορικό τόπο πανηγυρισμών στην Αργεντίνικη πρωτεύουσα.