L' Equipe: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το τρίτο γκολ της Αργεντινής»

Η L' Equipe εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει το τρίτο γκολ της Αργεντινής κόντρα στη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 2022.

L' Equipe: «Δεν έπρεπε να μετρήσει το τρίτο γκολ της Αργεντινής»

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε για το 3-2 της Αργεντινής επί της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στο Κατάρ.

Σύμφωνα με την L' Equipe, το γκολ του αρχηγού της «αλμπισελέστε» δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς υπήρξε παράβαση από πλευράς Αργεντινών.

Συγκεκριμένα η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει πως πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ο πάγκος της Αργεντινής είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εάν, μετά την επίτευξη ενός γκολ, ο διαιτητής αντιληφθεί πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ότι ένα επιπλέον άτομο ήταν στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που μπήκε το γκολ, πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το επιπλέον άτομο ήταν παίκτης, αναπληρωματικός, παίκτης που αντικαταστάθηκε, παίκτης που αποβλήθηκε ή αξιωματούχος της ομάδας που σημείωσε το γκολ. Το παιχνίδι πρέπει να ξαναρχίσει με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από το μέρος όπου βρισκόταν το επιπλέον άτομο».