Μουντιάλ 2022: Ντεσάν: «Ίσως υπάρχουν και Γάλλοι που θέλουν να το πάρει ο Μέσι»

Ο Ντιντιέ Ντεσάν μίλησε για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ που η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

Μουντιάλ 2022: Ντεσάν: «Ίσως υπάρχουν και Γάλλοι που θέλουν να το πάρει ο Μέσι»

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ (18/12, 17:00) και στόχος της είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα. Ο Ντιντιέ Ντεσάν στις δηλώσεις του πριν το μεγάλο ραντεβού τόνισε ότι η ομάδα του θέλει να βρεθεί ξανά στην κορυφή, ενώ αναφέρθηκε στον Λιονέλ Μέσι και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ίωση που ταλαιπώρησε αρκετούς παίκτες της ομάδας του.

Αναλυτικά ο Ντιντιέ Ντεσάν μίλησε:

Για την Αργεντινή: «Γνωρίζουμε την Αργεντινή πολύ καλά. Ίσως να υπάρχουν ακόμα και μερικοί Γάλλοι που θα ήθελαν να κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ο Μέσι, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την προετοιμασία της ομάδας του: «Όταν προετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι σαν αυτό, πρέπει να παραμείνεις συγκεντρωμένος. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες, αλλά αλλά προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την Αργεντινή».

Για την ίωση που «χτύπησε» ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες μέρες: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Γνωρίζω πως πρόκειται για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πολύ και το καταλαβαίνω, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προφυλαχθούμε, να προσαρμοστούμε και να ζήσουμε με αυτό. Θα προτιμούσαμε να μην έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για την παρουσία του στην εθνική Γαλλίας: «Έπαιξα για τη Γαλλία και αυτό ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για εμένα. Το ότι είμαι και προπονητής της για τόσα χρόνια, είναι φανταστικό. Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά το σημαντικότερο είναι η ομάδα. Είμαι υπηρέτης της ομάδας εδώ και 10 χρόνια. Δεν είμαι το σημαντικότερο μέλος της ομάδας».

Για την προηγούμενη συνάντηση της Γαλλίας με την Αργεντινή, στο Μουντιάλ του 2018: «Ένας τελικός είναι διαφορετικός, διότι τα αισθήματα επηρεάζουν περισσότερο τους ποδοσφαιριστές. Όσοι βρέθηκαν στο Μουντιάλ του 2018 έκαναν εκπληκτική δουλειά. Κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός. Η Αργεντινή δεν είναι ίδια σε σύγκριση με το 2018 και δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε. Ήταν ένα ματς για τη φάση των «16», τελείως διαφορετικό. Ωστόσο, είναι μια εμπειρία που θα μας βοηθήσει».