Ρεγκραγκί: «Να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, πιστεύει στην έκπληξη της ομάδας του στον αυριανό (14/12, 21.00) ημιτελικό του Μουντιάλ με την πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία.

Ρεγκραγκί: «Να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας»

Μία «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική της ιστορία φιλοδοξεί να γράψει αύριο (14/12, 21.00) η εθνική ομάδα του Μαρόκου στον ημιτελικό του Μουντιάλ και να πάρει τη νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία, ώστε να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Σε δηλώσεις του για το παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός προπονητής των Αφρικανών, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, σημείωσε:

«Δεν πρόκειται να προσπαθήσω να δημιουργήσω κάποιο συγκεκριμένο τακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσω τον Κιλιάν Εμπαπέ. Η Γαλλία έχει και άλλους καλούς παίκτες. Ο Γκριεζμάν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού του και παίζει καλά μεταξύ των γραμμών και ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα του Εμπαπέ στην άλλη πτέρυγα. Αν επικεντρωθούμε μόνο στον Εμπαπέ, αυτό θα είναι λάθος. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και θα προσπαθήσουν με ό,τι έχουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γαλλία», επεσήμανε σχετικά.

Το μαρκάρισμα του Εμπαπέ αναμένεται να αναλάβει ο Ατσράφ Χακίμι, ο οποίος μάλιστα είναι και συμπαίκτης του Γάλλου άσου στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Ο Ατσράφ ξέρει τον Μπαπέ καλύτερα από εμένα και προπονείται μαζί του σε καθημερινή βάση, επομένως είναι σε καλύτερη θέση από εμένα για να ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τον Κιλιάν. Ο Χακίμι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, οπότε θα είναι μια υπέροχη μονομαχία μεταξύ των δύο», πρόσθεσε ο προπονητής του Μαρόκου και σημείωσε κλείνοντας:

«Όλοι δουλεύουν, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με κάθε τρόπο και παίζουμε ένα συλλογικό παιχνίδι κάθε φορά με καλό πνεύμα, που για μένα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Όταν φτάνεις στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν είσαι πεινασμένος, υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι όλοι τυχεροί που παίζουν σε αυτή τη φάση του τουρνουά. Η καλύτερη ομάδα εδώ, η Βραζιλία, έχει ήδη αποκλειστεί. Είμαστε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα...πεινάμε. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό... μπορεί να είναι. Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι να ξαναγράψουμε τα βιβλία της ιστορίας. Ξέρω ότι δεν είμαστε τα φαβορί, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Μπορεί να πεις ότι είμαι τρελός, αλλά νομίζω ότι λίγη τρέλα είναι καλή».

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι το Μαρόκο είναι η πρώτη αφρικανική και αραβική χώρα που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.