Ρεγκραγκουί: «Θα πω στον Ινφαντίνο να καταλογίζει γκολ στην ομάδα που φτάνει το 60% κατοχής μπάλας»

"Καρφιά" εξαπέλυσε ο Γουαλίντ Ρεγκραγκουί προς τους επικριτές της προσέγγισης παιχνιδιού του Μαρόκου, με μια ειρωνική δήλωση περί πρότασης εφαρμογής κανόνα όπου θα καταλογίζεται αυτόματα γκολ σε όποια ομάδα φτάνει το 60% κατοχής μπάλας.

Ρεγκραγκουί: «Θα πω στον Ινφαντίνο να καταλογίζει γκολ στην ομάδα που φτάνει το 60% κατοχής μπάλας»

Έντονη κουβέντα συνεχίζει να γίνεται γύρω από τον αποκλεισμό της εθνικής Ισπανίας από το Μαρόκο στην φάση των "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με τον Γουαλίντ Ρεγκραγκουί να πετάει "καρφιά" δηλώνοντας ειρωνικά πως θα προτείνει στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να καταλογίζει γκολ στην ομάδα που φτάνει το 60%.

«Τίκι-τάκα; Είναι παντελώς άχρηστο αν σουτάρουμε δύο φορές σε ολόκληρο το παιχνίδι. Αν συναντήσω τον Τζιάνι Ινφαντίνο θα του ζητήσω να προσθέσει έναν κανόνα αυτόματου καταλογισμού γκολ στην ομάδα που φτάνει στο 60% κατοχής μπάλας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαρόκου, απαντώντας έτσι στα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με την λιγοστή κατοχή που είχε το Μαρόκο στην αναμέτρηση με τη "φούρια ρόχα", η οποία μάλιστα έφτασε σε ποσοστό 79% το οποίο αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται πως το Μαρόκο επικράτησε με τον εκπληκτικό Μπόνο, των Ισπανών στα πέναλτι (3-0), μετά από «λευκή» ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση, πράγμα που επέφερε και την λύση της συνεργασίας με τον Λουίς Ενρίκε.

Τα "λιοντάρια του Άτλαντα" επανέλαβαν το "θαύμα" αποκλείοντας και την Πορτογαλία (1-0) στους "8" του Μουντιάλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία θα συμμετάσχει αφρικανική ομάδα.