Ταλιαφίκο: «Κόντρα στην Κροατία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες»

Ο Νικολάς Ταλιαφίκο της Αργεντινής αναφέρθηκε στον αυριανό (13/12, 21.00) ημιτελικό κόντρα στην Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ταλιαφίκο: «Κόντρα στην Κροατία πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες»

Αισιοδοξία επικρατείς τις τάξεις της Αργεντινής ενόψει της αυριανής (13/12, 21.00) αναμέτρησης με αντίπαλο την Κροατία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νικολάς Ταλιαφίκο στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη μάχη που θα δώσει η «αλμπισελέστε» για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, ενώ κλήθηκε να απαντήσει για τα επεισόδια που έγιναν στον προημιτελικό με την Ολλανδία.

«Η αίσθηση είναι θετική, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίτευξη του πρώτου στόχου, να βρεθούμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Είμαστε προετοιμασμένοι, δουλεύουμε πολύ σκληρά, είμαστε πολύ χαρούμενοι και σκεφτόμαστε τι θα ακολουθήσει», είπε ο 30χρονος άσος της Λιόν.

Τα δύο συγκροτήματα είχαν αναμετρηθεί και πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, αλλά για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, με την «χρβάτσκα» να παίρνει τη νίκη με 3-0. Ο Ταλιαφίκο υπογράμμισε για το σχετικό θέμα:

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια, σήμερα βλέπουμε την Κροατία στα ημιτελικά και αυτό σημαίνει ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι μια πολύ καλοφτιαγμένη ομάδα. Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά και μεγάλες διαφορές. Είμαστε μια άλλη ομάδα και πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Πρέπει να λάβουμε τις προφυλάξεις μας. Έχουν παίκτες υψηλής ποιότητας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Εμείς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας, στους παίκτες μας, στην ομάδα, στις δυνάμεις μας. Προφανώς ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι αρετή της ομάδας να καταγράφει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Είμαστε μία ομάδα που ξέρει να υποφέρει».

Τέλος, όσον αφορά την Ολλανδία και τα όσα έγιναν στον προημιτελικό, είπε:

«Αυτά που έγιναν στο τέλος με την Ολλανδία είναι καταστάσεις που συμβαίνουν, δεν είμαστε μηχανές, υπάρχουν συναισθήματα, είναι πράγματα που συμβαίνουν, σε πολλά παιχνίδια έγινε και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Ο Λιονέλ (σ.σ. Μέσι) ήταν πάντα έτσι, είναι ο αρχηγός μας, αυτός που μας οδηγεί, μας παρακινεί, έχει αυτό το συν, ξέρουμε ότι τον έχουμε και μας βοηθά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, χαιρόμαστε που είναι ο αρχηγός μας. Σχετικά με τα πέναλτι, έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά μας, αλλά κανείς δεν είναι ήρεμος με αυτή τη διαδικασία. Μπορείς να εξασκηθείς στα πέναλτι, να δουλέψεις, όμως μέσα στο γήπεδο, με κόσμο, συναισθήματα, δεν είναι το ίδιο».