Χάρι Κέιν για το χαμένο πέναλτι: «Είχα αυτοπεποίθηση. Αυτό θα με πονάει για πολύ καιρό»

Ο Χάρι Κέιν δήλωσε ότι «αισθανόταν τόσο σίγουρος για το πρώτο πέναλτι όσο κι εγώ για το δεύτερο» και ότι το χαμένο του πέναλτι θα τον «πονάει για πολύ καιρό».

Χάρι Κέιν για το χαμένο πέναλτι: «Είχα αυτοπεποίθηση. Αυτό θα με πονάει για πολύ καιρό»

Η πορεία της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε με απογοήτευση στο Κατάρ καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία στα προημιτελικά.

Ο Χάρι Κέιν εκτέλεσε ένα πέναλτι πάνω από το δοκάρι στην δύση του αγώνα, αφού ο Ολιβιέ Ζιρού είχε πετύχει το δεύτερο γκολ της Γαλλίας. Ο αρχηγός της Αγγλίας είχε σκοράρει νωρίτερα από το σημείο του πέναλτι για να ακυρώσει την εκπληκτική εκτέλεση του Ορελιάν Τσουαμενί.

Μετά τον αγώνα ο Χάρι Κέιν δήλωσε ότι «αισθάνθηκε σίγουρος» για το δεύτερο του πέναλτι, αλλά ότι ο πόνος της αστοχίας θα του μείνει για «πολύ καιρό»:

«Όποτε προετοιμάζομαι, προετοιμάζομαι για το αν θα πάρω ένα πέναλτι, ή δύο πέναλτι. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την προετοιμασία μου ή τη λεπτομέρεια στις στιγμές πριν εκτελέσω. Ένιωσα τόση σιγουριά για το πρώτο όσο και για το δεύτερο. Έχει να κάνει καθαρά με την εκτέλεση.

Πονάει τώρα και θα πονάει για πολύ καιρό. Αλλά αυτό είναι μέρος του να είσαι αρχηγός και να είσαι ηγέτης στην ομάδα».

Ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δήλωσε μετά την ήττα ότι θα πάρει χρόνο για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι στον ρόλο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ύστερα από κάθε τουρνουά κάθεσαι και σκέφτεσαι. Απόψε πρέπει να τονώσω τους παίκτες και το προσωπικό. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να σκεφτώ όλα τα άλλα».

Ο Κέιν είπε ότι ήλπιζε ότι ο Σάουθγκεϊτ θα συνεχίσει στον ρόλο.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήταν ένα πραγματικά θετικό τουρνουά. Νιώσαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Αλλά όταν κοιτάς τις παραστάσεις, είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς.

Έχουμε ένα λαμπρό μέλλον. Μας αρέσει να έχουμε τον Γκάρεθ (Σαουθγκείτ) ως προπονητή και θέλουμε να μείνει σίγουρα, αλλά αυτή είναι η απόφασή του, θα φύγει και θα το σκεφτεί. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα και σπουδαίους νέους παίκτες και το Euro δεν είναι πολύ μακριά».