Ρεγκραγκουί: «Ευκαιρία να γράψουμε ιστορία»

Ο Γουαλίντ Ρεγκραγκουί στη συνέντευξη τύπου ενόψει του προημιτελικού ενάντια στην Πορτογαλία, μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του Μαρόκου, αλλά και για την προσπάθεια της ομάδας του για το παραπάνω βήμα.

Ρεγκραγκουί: «Ευκαιρία να γράψουμε ιστορία»

Το Μαρόκο θέλει να γράψει ιστορία αύριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν συναντήσει την Πορτογαλία στα προημιτελικά, έχοντας ήδη ανοίξει νέους δρόμους για το αραβικό ποδόσφαιρο, αλλά και έχοντας ισοφαρίσει το καλύτερο επίτευγμα μιας αφρικανικής ομάδας σε Μουντιάλ.

Ο Ρεγκραγκουί ανέφερε πως η ομάδα του ξεκινάει ως το αουτσάιντερ, ακριβώς όπως συνέβη και με την Ισπανία, αλλά είναι διψασμένη για περισσότερες επιτυχίες.

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολλές απουσίες που αναμένεται να έχει η ομάδα του Μαρόκου, με τους Ναγέφ Αγκέρντ, Ρομάν Σάις και Σοφιάν Άμραμπατ να είναι αμφίβολοι λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετό, θέλουμε να προχωρήσουμε πιο πέρα. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι όλοι οι αναλυτές δεδομένων έκαναν λάθος σχετικά με τις πιθανότητες του Βελγίου και της Ισπανίας επίσης. Όλοι νόμιζαν ότι θα χάναμε από αυτούς

Δεν πρόκειται να το κρύψουμε, είμαστε κουρασμένοι. Όμως, όταν πας τόσο μακριά στο τουρνουά, πρέπει να βασίζεσαι σε όλους στην ομάδα. Οπότε, εάν ο Ναγέφ δεν μπορεί να παίξει, τότε κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει τη θέση του. Δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες, είμαστε εδώ για μια αποστολή.

Η ενέργεια είναι φανταστική. Ο κόσμος ταυτίζεται μαζί μας. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε τους ανθρώπους μας χαρούμενους, αλλά για εμάς το σημαντικό παραμένει η ευκαιρία να γράψουμε ιστορία.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι ανάμεσα στις δύο ή τρεις ομάδες υψηλής ποιότητας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να είναι λίγο πιο φρέσκοι από εμάς. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίξει, αλλά ελπίζω πως όχι. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και θα χαιρόμουν αν δεν έπαιζε εναντίον μας»