Αλ Κατέρ για θάνατο εργάτη: «Έχουμε ένα πετυχημένο Μουντιάλ και θέλετε να μιλήσουμε γι αυτό;»

Απόλυτα κατακριτέες δηλώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Μουντιάλ 2022, Νασέρ Αλ Κατέρ, για τον πρόσφατο θάνατο εργάτη στο Κατάρ.

Αλ Κατέρ για θάνατο εργάτη: «Έχουμε ένα πετυχημένο Μουντιάλ και θέλετε να μιλήσουμε γι αυτό;»

Ως αδιάφορο χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς το θέμα με τον τελευταίο θάνατο εργάτη στο Μουντιάλ του Κατάρ ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, Νασέρ Αλ Κατέρ.

Πρόκειται για το θάνατο εργάτη από τις Φιλιππίνες, που στην προσπάθεια να επιδιορθώσει τα φώτα του πάρκινγκ του ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε η αποστολή της Σαουδικής Αραβίας, είχε μια άσχημη πτώση με συνέπεια να βρει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα όμως με τον Νασέρ Αλ Κατέρ ο θάνατος είναι κάτι... φυσικό:

«Ο θάνατος είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής, είτε είναι στη δουλειά, είτε στον ύπνο σου. Βρισκόμαστε στη μέση ενός Μουντιάλ. Και έχουμε ένα επιτυχημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό είναι κάτι για το οποίο θέλετε να μιλήσετε τώρα;»

Για τον θάνατο του εργάτη από τις Φιλιππίνες, πήρε θέση και η FIFA:

«Εάν η έρευνα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, η εταιρεία θα υπόκειται σε νομικές ενέργειες και αυστηρές οικονομικές κυρώσεις».

Για να τονίσει στη συνέχεια τα βήματα... προόδου που έχουν γίνει στο Κατάρ:

«Το ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων μειώνεται σταθερά στο Κατάρ αφότου εισήχθησαν αυστηρά πρότυπα υγείας και ασφάλειας και εντατικοποιήθηκε η επιβολή».