Σκαλόνι: «Το πως θα παίξουμε θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των Ντε Πολ, Ντι Μαρία»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, αναφέρθηκε στην πορεία της αποθεραπείας των Ντε Πολ και Ντι Μαρία, για το μαρκάρισμα που περιμένει στον Λιονέλ Μέσι απλό τους Ολλανδούς και το ενδεχόμενο των πέναλτι.

Σκαλόνι: «Το πως θα παίξουμε θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των Ντε Πολ, Ντι Μαρία»

Ενοχλημένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Αργεντινής ο ομοσπονδιακός προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι, αφού παρότι η προπόνηση της εθνικής ήταν κεκλεισμένων των θυρών, εν τούτοις διέρρευσε το πρόβλημα τραυματισμού του Ροντρίγκο ντε Πολ. Παρόλα αυτά, ο εκλέκτορας της «αλμπισελέστε» ξεκαθάρισε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνιστεί αύριο (9/12) η ομάδα του κόντρα στην Ολλανδία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα τόσο του Ντε Πολ όσο και του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος μόλις πρόσφατα επέστρεψε από τραυματισμό.

«Είναι πολύ περίεργο και με αυτό καταλαβαίνετε ήδη τι εννοώ. Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη να δημιουργηθεί συναγερμός. Ο αντίπαλος είναι προσεκτικός σε αυτά τα πράγματα. Καταρχήν, η χθεσινή προπόνηση (σ.σ. Τετάρτη) ήταν κεκλεισμένων των θυρών, δεν ξέρω πώς γνωρίζουν ότι ο Ροντρίγκο έχει κάτι, και είναι πολύ περίεργο. Προπονούμαστε κεκλεισμένων των θυρών και δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτές οι πληροφορίες. Νομίζω ότι πρέπει να εκνευριστώ λίγο. Καταρχάς, είναι μια χαρά. Έρχεται από ένα σωρό αγώνες, όπως οι περισσότεροι, αυτό που θα κάνουμε είναι να αξιολογήσουμε την κατάστασή του.

Παίζουμε σχεδόν πάντα με τον ίδιο τρόπο και αλλάζουμε μόνο όταν βλέπουμε ότι κάποιοι από τους εξτρέμ δεν είναι καλά. Ο τρόπος που θα παίξουμε αύριο θα εξαρτηθεί από το πώς είναι αυτά τα παιδιά (σσ. Ντε Πολ, Ντι Μαρία). Σήμερα θα δούμε την τελευταία προπόνηση και θα το αξιολογήσουμε Αν ο Ροντρίγκο και ο Άνχελ είναι εντάξει, θα επιλέξουμε μια ομάδα που θα κατέβει με όλα τα όπλα της στο γήπεδο. Ο Ροντρίγκο έκανε χθες τη μισή προπόνηση, έρχεται με πολλούς αγώνες και σήμερα θα αξιολογήσουμε την κατάστασή του. Πιστεύουμε ότι όσοι είναι στο 100% πρέπει να παίξουν», ανέφερε αρχικά.

Όσον αφορά τον Λιονέλ Μέσι και το μαρκάρισμα που περιμένει από τους Ολλανδούς, σημείωσε: «Θα δούμε τι θα συμβεί στο παιχνίδι. Έχουμε συνηθίσει οι αντίπαλοι να κάνουν κάτι διαφορετικό,. Ναι, μέσα στο παιχνίδι υπάρχουν αλλαγές, και εμείς τις κάνουμε. Έχουμε παίξει παιχνίδια στα οποία οι αντίπαλοι τον μαρκάρουν με έναν παίκτη».

Για το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, είπε: «Οι παίκτες εκτελούν συνέχεια πέναλτι, μένουν και το κάνουν μετά την προπόνηση. Αλλά όταν πας να εκτελέσεις στο παιχνίδι, είναι διαφορετικό. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το στάδιο και θα προκριθούμε νωρίτερα. Οι εκτελεστές πέναλτι ορίζονται πάντα μετά από 120 λεπτά, εκείνοι που θα εκτελέσουν δεν μπορούν να επιλεγούν εκ των προτέρων. Σκεφτόμαστε να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Έτσι κι αλλιώς, οι αποφάσεις λαμβάνονται τις στιγμές που πρέπει να παρθούν».

Τέλος, για τον ομόλογό του στην Ολλανδία, Λουίς Φαν Χάαλ, υπογράμμισε: «Αυτό που λέει ο Φαν Γκααλ δεν είναι μυστήριο. Όλοι πρέπει να επιτίθενται και να αμύνονται. Η Ολλανδία είναι μια πολύ ισορροπημένη ομάδα, όλοι αμύνονται και όλοι επιτίθενται, είναι μια μικρή περίληψη του ποδοσφαίρου σήμερα. Πριν από χρόνια πίστευαν ότι τέσσερις ή πέντε πρέπει να επιτίθενται και οι άλλοι να αμύνονται, σήμερα το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι για να παρακολουθήσετε, υπάρχουν δύο ομάδες που θέλουν να επιτεθούν, χωρίς όμως να μην είναι προσεκτικές. Αν σκέφτεσαι μόνο την επίθεση, στο τέλος θα το πληρώσεις».