Φαν Χάαλ: «Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, αναφέρθηκε στον αυριανό (9/12) προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Αργεντινή.

Φαν Χάαλ: «Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα»

Αντίστροφα έχει αρχίσει ο χρόνος για τον μεγάλο αγώνα της Ολλανδίας με την Αργεντινή για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα δύο συγκροτήματα να διεκδικούν αύριο (9/12, 21.00) μία θέση στα ημιτελικά του θεσμού. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο ομοσπονδιακός προπονητής των «οράνιε», Λουίς Φαν Χάαλ, αναφέρθηκε στο ματς και ρωτήθηκε για τον τρόπο που σκοπεύει να σταματήσει το μεγάλο αστέρι της «αλμπισελέστε», τον Λιονέλ Μέσι.

«Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε την τακτική μας, γιατί θα ήταν ανόητο. Σίγουρα όμως μπορείτε να έχετε μια απάντηση. Θα σταματήσουμε τον Μέσι ως ομάδα. Θα παίξουμε εναντίον του Μέσι και εναντίον άλλων δέκα. Οι παίκτες μου είναι πολύ επαγγελματίες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση των Αργεντινών φιλάθλων. Αυτοί θα είναι 40.000 και εμείς μόνο 1.400, όμως είμαστε προετοιμασμένοι», επεσήμανε σχετικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι ότι το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις επιθετικά όπως κάναμε πριν από 20 χρόνια. Το 2014 άρχισα να αναπτύσσω ένα πιο αμυντικό σχήμα και τώρα αρέσει στον κόσμο».

Όσο για το 2014, όταν η Ολλανδία ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Αργεντινή, σημείωσε: «Το 2014 είχαμε δύο εξαιρετικούς σκόρερ. Τώρα συλλογικά έχουμε περισσότερες αρετές. Όμως δεν κερδίσαμε, χάσαμε στα πέναλτι. Τώρα, ελπίζω να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει ξεκάθαρα φαβορί σε αυτό το ματς. Για να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Αργεντινή είναι κορυφαία υποψήφια όπως η Γαλλία και πάντα η Βραζιλία. Αλλά πρέπει να δούμε... Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή που θα κερδίσει. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια και είμαστε επικεντρωμένοι στο να το κάνουμε».

Μεταξύ άλλων, ο Φαν Χάαλ μίλησε και για τον Λουίς Ενρίκε, που αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Ισπανίας: «Είμαι προπονητής και έχω υπέροχα λόγια για αυτόν από την εποχή του ως ποδοσφαιριστής, ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, που σκόραρε πολλά γκολ. Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα για τη δουλειά του ως προπονητής γιατί δεν ξέρω πώς είναι οι πρακτικές του. Αυτό συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο, όπου πολλοί πηγαινοέρχονται στις θέσεις τους, ακόμα κι όταν η ευθύνη δεν βαρύνει πάντα τους προπονητές».