Λουίς Ενρίκε - Μουντιάλ 2022: «Συγχαρητήρια στο Μαρόκο - Πρέπει να ξέρουμε να χάνουμε»

Δηλώσεις μετά τον βαρύ αποκλεισμό από το Μαρόκο έκανε ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε.

Λουίς Ενρίκε - Μουντιάλ 2022: «Συγχαρητήρια στο Μαρόκο - Πρέπει να ξέρουμε να χάνουμε»

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Λουίς Ενρίκε μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Μαρόκο στη φάση των «16» του Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε μάλιστα το βάρος της ευθύνης, ενώ ενημέρωσε πως θα μιλήσει με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο του στο τέλος αυτού του έτους, την ίδια ώρα που ο αποκλεισμός της Ισπανίας ίσως και να σημαίνει τη μη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το μέλλον του στον πάγκο της Ισπανίας: «Δεν είναι τώρα η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον μου στον πάγκο της Ισπανίας. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο, τώρα είμαστε απογοητευμένοι. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για το μέλλον μου τώρα, διότι δεν γνωρίζω. Το συμβόλαιό μου λήγει, αν ήταν μόνο στο χέρι μου θα έμενα. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Για τους λόγους του αποκλεισμού: «Η ευθύνη του αποκλεισμού είναι όλη δική μου, αφού εγώ επέλεξα του ποιοι θα εκτελέσουν τα πέναλτι. Δεν φτάσαμε ούτε στο τέταρτο, ο Μπόνο είναι ένας εκπληκτικός τερματοφύλακας. Οφείλουμε να συγχαρούμε το Μαρόκο, πρέπει να ξέρουμε να χάνουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα υπέροχο άθλημα, αλλά μια ομάδα μπορεί να νικήσει χωρίς να επιτίθεται. Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, αλλά θα θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερο. Το Μαρόκο έπαιξε με πολύ χαμηλά τις γραμμές του και αυτό μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ήμασταν και άτυχοι στην τελευταία φάση της παράτασης με τον Σαράμπια».

Η... αποφώνιση: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και ζητώ συγγνώμη σε όσους δεν έβαλα να παίξουν. Λυπάμαι για τους φίλους μας, θέλαμε να τους κάνουμε χαρούμενους».