O Ισπανός Χακίμι και ο Μπόνο της Σεβίλλης ήρωες του Μαρόκου

Ο Χακίμι που έβαλε το πέναλτι πρόκρισης για το Μαρόκο επί της Ισπανίας έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη και είναι Ισπανός πολίτης, ενώ ο Μπόνο που απέκρουσε δύο εκτελέσεις παίζει στην Σεβίλλη

O Ισπανός Χακίμι και ο Μπόνο της Σεβίλλης ήρωες του Μαρόκου

Από τα (πολλά) περίεργα της μεγαλειώδους και ιστορικής πρόκρισης του Μαρόκου επί της Ισπανίας στους «8» του Μουντιάλ στο Κατάρ είναι αυτό με τους πρωταγωνιστές στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί δηλαδή όπου κρίθηκαν τα πάντα.

Ο Μπόνο που απέκρουσε δύο πέναλτι (το άλλο του Σανάμπρια πήγε στο δοκάρι του, αλλά και πάλι είχε πέσει σωστά) είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, υπερασπιζόμενος την εστία της Σεβίλλης.

Ενώ ο Χακίμι που έκανε εξαιρετικό ματς και ήταν αυτός που ευστόχησε στο πέναλτι με το οποίο σφραγίστηκε η πρόκριση, έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη και εκεί έχει κάνει τo ξεκίνημα της καριέρας του από τις ακαδημίες της Ρεάλ, ενώ έχει και την ισπανική υπηκοότητα.

Κι όμως η Ισπανία πληγώθηκε από τα δικά της παιδιά, αν και στην πραγματικότητα οι επιλογές των δικών της διεθνών και του Λουίς Ενρίκε είχαν επίσης καθοριστικό ρόλο στην αρνητική έκβαση.