Καρεμπέ: «Ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ για να πάμε πολύ μακριά»

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, καλεσμένος του προγράμματος "Europe 1 Sport", μίλησε μετά τη χθεσινή πρόκριση των «τρικολόρ» στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκεί όπου θα αναμετρηθούν με την Αγγλία το Σάββατο (21:00) στις 10 Δεκεμβρίου.

Καρεμπέ: «Ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ για να πάμε πολύ μακριά»

O Κριστιάν Καρεμπέ πρωτίστως επαίνεσε τη δουλειά του Γάλλου ομοσπονδιακού προπονητή, Ντιντιέ Ντεσάμπ, μίλησε για το «παιχνίδι των ρεκόρ» (Γαλλία - Πολωνία 3-1), δήλωσε ότι οι «μπλε» μπορούν να φτάσουν πιο μακριά από τον αρχικό -όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι- στόχο τους, δηλαδή την παρουσία στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αλλά τόνισε ότι ομάδα που δέχεται ένα γκολ σε κάθε ματς δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά.

«Είναι το ματς των ρεκόρ, γιατί βλέπω ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ πλησιάζει και τον Ζιστ Φοντέν. Και ο Ολιβιέ Ζιρού ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί, ενώ ο Ούγκο Γιορίς πιθανότατα θα περάσει τον Λίλιαμ Τιράμ» δήλωσε ο Καρεμπέ, παγκόσμιος πρωταθλητής (1998) και πρωταθλητής Ευρώπης (2000) με την εθνική Γαλλίας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, αφού πέτυχε το 52ο τέρμα του με τη φανέλα των «μπλε» και ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί κατά ένα γκολ (51).
«Το ρεκόρ του Ολιβιέ Ζιρού είναι εξαιρετικό» συνέχισε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Και παρά τους φόβους που εκφράστηκαν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και εξαιτίας των σημαντικών απουσιών από τραυματισμούς, η Γαλλία έφτασε στους προημιτελικούς, συνεχίζοντας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ επαίνεσε τη σκληρή δουλειά του προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος συνεχίζει να εξελίσσει την ομάδα:
«Όταν κοιτάς την ομάδα του Ντιντιέ (Ντεσάμπ), που έχει εξελιχθεί πολύ από τότε που ανέλαβε, διαπιστώνεις ότι υπάρχει συνεχής εξέλιξη. Μετά το 2018 άλλαξε μέρος της ομάδας του. Συνέχισε να δουλεύει, να κάνει δουλειά με τους παίκτες του και να κάνει την ομάδα να αποδίδει καλά. Δεν είναι εύκολο αλλά τα κατάφερε».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ πιστεύει ότι ο Ντεσάμπ ίσως χρειαστεί να κάνει κάποιες προσαρμογές στην ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα:

«Ο Ντιντιέ (Ντεσάμπ) το ξέρει πολύ καλά, έχει δει ότι έχει να κάνει προσαρμογές επειδή δέχεται γκολ. Ένα ανά παιχνίδι είναι πάρα πολύ, νομίζω, για να πάμε πολύ μακριά. Έτσι ο Ντιντιέ (Ντεσάμπ) θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια να προσαρμόσει την άμυνά του, ώστε να μην δέχεται γκολ και να συνεχίσει να έχει αυτή την κατοχή της μπάλας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ