Τώρα… αρχίζει το Μουντιάλ!

Ολλανδία - ΗΠΑ και Αργεντινή – Αυστραλία είναι τα δύο πρώτα ζευγάρια που ανοίγουν την αυλαία στη φάση των «16» του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Τώρα… αρχίζει το Μουντιάλ!

Ασφαλώς Ολλανδοί και Αργεντινοί είναι τα μεγάλα φαβορί, αλλά ποιος είπε πως δεν γίνονται εκπλήξεις στα Μουντιάλ; Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Αυστραλία μπορούν να το επιβεβαιώσουν… Άλλωστε, τώρα αρχίζει ουσιαστικά η διοργάνωση με τα νοκ άουτ παιχνίδια, όπου κάθε λάθος μετράει διπλά. Πλέον, δεν υπάρχουν ούτε σκοπιμότητες ούτε δεύτερες σκέψεις ούτε αν, διότι κι επειδή. Πλέον, η αδρεναλίνη φτάνει στο τέρμα και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι αυτοσκοπός!

Στο Μοντεβιδέο, ωστόσο, ακόμα πρέπει να… βράζουν με όσα έγιναν στο Κατάρ. Με την ήττα της Πορτογαλίας από τη Νότια Κορέα και το ένα, καταραμένο, γκολ που έλειπε στην ισοβαθμία για να έρθει στα χέρια τους το εισιτήριο που οδηγεί στους «16». Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν με τέσσερις βαθμούς, είχαν αμφότερες μηδέν στον συντελεστή τερμάτων, όμως οι Ασιάτες προκρίθηκαν επειδή είχαν καλύτερη επίθεση (4-4 έναντι 2-2).

Κι όμως, η πρόκριση για τη «σελέστε» δεν χάθηκε χθες, αλλά στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής με την Πορτογαλία. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Χιμένες βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το Video Check, έδωσε το πέναλτι, χάρη στο οποίο ήρθε το 2-0. Ωστόσο, το πέναλτι αυτό δόθηκε λανθασμένα, αφού το χέρι του Χιμένες, στο οποίο βρήκε η μπάλα, ήταν το χέρι στήριξης του Ουρουγουανού μπακ, το οποίο βρισκόταν σε φυσική θέση.

Ασφαλώς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Καμερούν που απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο, ο οποίος σκεφτόταν ήδη τους «16», και τον… Νεϊμάρ πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και επιστρέφει στην πατρίδα του περήφανο έχοντας κερδίσει μια μεγάλη ομάδα.

Η Ελβετία ήταν… καλοκουρδισμένο ρολόι απέναντι στη Σερβία, την οποία κέρδισε και πήρε πανάξια την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Τι; Ήμασταν αποκλεισμένοι; Δεν το ήξερα γιατί ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα μου, εγώ δεν κάνω εικασίες. Αν το μάθαινα, θα πάθαινα έμφραγμα». Έτσι απάντησε ο Λουίς Ενρίκε στους δημοσιογράφους όταν τον ενημέρωσαν πως η Ισπανία κινδύνευε να αποκλειστεί από το Μουντιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ιαπωνία. Βέβαια, όπως αναφέρουν Ισπανοί απεσταλμένοι στο Κατάρ, οι βοηθοί του και οι αναπληρωματικοί ενημέρωναν συνεχώς τους αγωνιζόμενους για το τι συνέβαινε στο άλλο παιχνίδι της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα.

Η Ισπανία, βεβαίως, ήταν «αποκλεισμένη» μόλις για τρία λεπτά. Αλλά, από τη στιγμή που δεν «καθάρισε» στο πρώτο ημίχρονο και έπαιζε μπλαζέ σε όλο το ματς, ήταν σαν να… προκαλούσε την ανατροπή της Ιαπωνίας, η οποία, εφόσον δεν νικούσε η Κόστα Ρίκα ή δεν πετύχαινε ένα σκορ-μαμούθ η Γερμανία, θα την έφερνε στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου.

Ώστε ο Λουίς Ενρίκε μπαίνει στα ματς και δεν ενημερώνεται για το τι συμβαίνει την ίδια ώρα σε άλλα παιχνίδια που ενδιαφέρουν άμεσα την ομάδα του… Κανείς δεν έχει την πρόθεση να μην τον πιστέψει, αλλά τα γεγονότα μάλλον τον διαψεύδουν ή τουλάχιστον ο πάγκος του έκανε ό,τι του καπνίσει ενημερώνοντας τους αγωνιζόμενους. Φάουλ, λοιπόν, από τον «Λούτσο»…