Όπως έστρωσαν… κοιμήθηκαν

Επιστροφή στην κανονικότητα και… κάτι παραπάνω αποτέλεσε η χθεσινή μέρα για τους λάτρεις της αγωνιστικής δράσης.

Όπως έστρωσαν… κοιμήθηκαν

Από τη μία «φουλ του Μουντιάλ» με τετράδα αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος και μεγάλων εκπλήξεων για την καταληκτική αγωνιστική των ομίλων. Από την άλλη μπάσκετ με επανάληψη του περσινού ημιτελικού της Ευρωλίγκας. Και για κερασάκι στην τούρτα ποδόσφαιρο, με τις τοπ ελληνικές ομάδες να επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση έπειτα από 20 μέρες απραξίας. Έστω και στα πλαίσια φιλικών αγώνων για την ιδιότυπη χειμερινή προετοιμασία της φετινής σεζόν.

Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, η είδηση είναι δίχως άλλο ο αποκλεισμός της Γερμανίας και του Βελγίου. Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης η Γερμανία βρισκόταν σύμφωνα με την κοινή ποδοσφαιρική λογική αλλά και τις στοιχηματικές εταιρείες στην πεντάδα των φαβορί για τον τίτλο, ενώ το Βέλγιο αποτελούσε σε κάθε περίπτωση ισχυρό αουτσάιντερ για να φτάσει ως το τέλος. Τελικά και οι δύο ευρωπαϊκές δυνάμεις γυρίζουν σπίτι και αντ’ αυτών προχωρούν στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης το Μαρόκο και η Ιαπωνία! Ποιος να το έλεγε πριν από την έναρξη των αγώνων στο Κατάρ και να μην τον περνούσαν για τρελό…

Και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα της έκπληξης «κοιμήθηκαν όπως έστρωσαν» στα προηγούμενα ματς των ομίλων. Και τα «πάντσερ» και οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην τελευταία αγωνιστική για να παίξουν την παρουσία τους στους «16» σε μια ζαριά. Και έχασαν…

Φυσικά και δεν θα άφηνε την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη το ποιοτικό και τακτικά αψεγάδιαστο Μαρόκο. Ή η μπαρουτοκαπνισμένη Κροατία. Η μία πήρε τη νίκη επί του «αφελούς» Καναδά. Η άλλη άντεξε κόντρα στο Βέλγιο, που άργησε να πάρει μπρος στο τουρνουά και, όταν το έκανε, προδόθηκε από τον θεωρητικά ικανότερο γκολτζή του, τον Ρομέλου Λουκάκου.

Όσο για τη Γερμανία, κέρδισε σε ένα τρελό, τρελό ματς την Κόστα Ρίκα, αλλά της ήρθε ο ουρανός σφοντύλι από την παράλληλη νίκη των «καμικάζι» της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας, που έστειλε «πακέτο» τις δύο ομάδες στην επόμενη φάση. Πιθανότατα θα κυκλοφορήσουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας επί γερμανικού εδάφους το προσεχές διάστημα, αλλά η μεγάλη καταστροφή έχει ήδη γίνει για την ομάδα του Χάνσι Φλικ που γυρίζει με σκυμμένο κεφάλι στη βάση.

  • Στο μπάσκετ απολαύσαμε μία ακόμα μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στην Πόλη. Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός, αλλά κόντρα στην ποιοτική πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές χρειάζεται το κάτι παραπάνω στην άμυνα για να της πάρεις ματς στο σπίτι της. Και αυτό δεν το είχαν χθες οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα.
  • Στο ποδόσφαιρο επιτέλους κύλησε ξανά μπάλα, έστω και εκτός ελληνικού εδάφους. Οι φίλοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ είδαν τις ομάδες τους να κερδίζουν σε φιλικά ματς. Οι προπονητές έκαναν τις δοκιμές τους, παίκτες που δεν πήραν ευκαιρίες στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος έδειξαν πως είναι παρόντες και έτοιμοι για να βοηθήσουν «εαυτούς και αλλήλους» στο νέο ξεκίνημα που θα λάβει χώρα επίσημα για τις ελληνικές ομάδες στο δεύτερο μισό του Δεκέμβρη. Το σημαντικό είναι πως έσπασε η -ευχάριστη, έστω- μονοτονία του Μουντιάλ στην μπάλα, οι σύλλογοι ανεβάζουν και πάλι ταχύτητες, ενώ σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα έχουμε και τους αγώνες Κυπέλλου.