Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Εκτός Μουντιάλ (ξανά) τα «πάντσερ», αποκλείστηκαν και οι «τρικολόρ»

Η Γερμανία νίκησε 4-2 την Κόστα Ρίκα αλλά αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και το 2018 στη Ρωσία. Εκτός συνέχειας και οι «τρικολόρ».

Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Εκτός Μουντιάλ (ξανά) τα «πάντσερ», αποκλείστηκαν και οι «τρικολόρ»

Το πάθημα του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, με τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έγινε τελικά μάθημα στη Γερμανία. Τα «πάντσερ» και στη φετινή διοργάνωση, στα γήπεδα του Κατάρ, δεν κατάφεραν να προκριθούν στους «16» και αποχώρησαν πρόωρα από το θεσμό.

Στην τελευταία αγωνιστική του 5ου γκρουπ, η ομάδα του Χανς Φλικ κέρδισε 4-2 την Κόστα Ρίκα αλλά τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν και οι «τρικολόρ» που με την ήττα βρέθηκαν τελευταίοι στην κατάταξη.

Το παιχνίδι της Κόστα Ρίκα με τη Γερμανία ήταν ιστορικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαιτητής αγώνα ορίστηκε γυναίκα και πιο συγκεκριμένα η γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ.

Η Γερμανία μπήκε αποφασιστικά στο ματς και από τα πρώτα κιόλας λεπτά άρχισε να «σφυροκοπεί» την Κόστα Ρίκα με την ελπίδα να φτάσει στο γκολ. Στο 9’ δεν τα κατάφερε με την κεφαλιά του Μίλερ από τη σέντρα του Κίμιχ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα όμως (10’), δεν αστόχησε!

Από ασίστ του Ράουμ από τα αριστερά, ο Γκνάμπρι έπιασε την κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και «εκτέλεσε» τον Νάβας για το 0-1. Το τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της «νασιονάλμανσαφτ», που αναζητούσαν και άλλα γκολ στο παιχνίδι, ωστόσο με την Κόστα Ρίκα να είναι κλεισμένη στην άμυνά της, είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Στην επανάληψη η Κόστα Ρίκα έφτασε στην ισοφάριση στο 58’. Μετά από αντεπίθεση και σέντρα του Φούλερ, ο Γουότσον έπιασε την κεφαλιά, ο Νόιερ απέκρουσε και ο Τεχέδα από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Τα «πάντσερ» είχαν δοκάρι με τον Μουσιάλα τόσο στο 61’ όσο και στο 68’, ώσπου στο 70’ η Κόστα Ρίκα πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή από το αυτογκόλ του Νόιερ (2-1).

Η Γερμανία ισοφάρισε στο 73’ με τον Χάβερτς σε 2-2 και ο ίδιος παίκτης βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα και στο 85’ γράφοντας το 2-3 για τα «πάντσερ». Το τελικό 2-4 για την «νασιονάλμανσαφτ» πέτυχε στο 89’ ο Φούλκρουγκ.

Διαιτητής: Φραπάρ (Γαλλία) Θεατές: 67.054

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Φούλερ (74’ Μπενέτ), Ντουάρτε, Γουότσον, Βάργκας, Οβιέδο (90’ Γουίλσον), Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Μπόρζες, Τεχέδα (90’ Κοντρέρας), Κάμπελ, Βενεγκας (74’ Ματαρίτα)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε (90’ Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Γκουντογκάν (55’ Φούλκρουγκ), Γκνάμπρι, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (67’ Χάβερτς)