Γαλλία: Ο Ντεσάμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα επιστροφής του Μπενζεμά

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εικασίες ότι ο Καρίμ Μπενζεμά θα επιστρέψει στην ομάδα της Γαλλίας για τα νοκ άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ.

Γαλλία: Ο Ντεσάμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα επιστροφής του Μπενζεμά

Ο Μπενζεμά, 34 ετών, υπέστη τραυματισμό στον μηρό στην προπόνηση ενόψει του τουρνουά στο Κατάρ που τον άφησε εκτός δράσης για την υπεράσπιση του τίτλου της Γαλλίας.

Ένας εκπρόσωπος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι ο Μπενζεμά θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, κάτι που θα τον απέκλειε ουσιαστικά από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ντεσάμπ δεν κάλεσε αντικαταστάτη για τον Μπενζεμά, πράγμα που σημαίνει ότι ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι τεχνικά διαθέσιμος να εκπροσωπήσει την Γαλλία στο Κατάρ, εάν κριθεί ικανός να επιστρέψει.

Η Γαλλία έχει αυτήν τη στιγμή δύο παίκτες λιγότερους από την ομάδα των 26 παικτών που έχει επιτρέψει η FIFA, καθώς ο Λούκας Ερνάντεθ υπέστη τραυματισμό στο τέλος του ματς κόντρα στην Αυστραλία. Ο μπακ της Μπάγερν Μονάχου δεν μπορεί να αντικατασταθεί καθώς τραυματίστηκε στην διοργάνωση.

Αλλά ο Ντεσάμπ αρνήθηκε να παρασυρθεί στην συζήτηση για μια πιθανή επιστροφή του Μπενζεμά.

Μιλώντας ενόψει του τελευταίου αγώνα της Γαλλίας στον Όμιλο Δ με την Τυνησία, είπε: «Δεν είναι κάτι που απασχολεί το μυαλό μου. Δεν ξέρω ποιος λέει τι και πώς.

Ξέρετε την κατάσταση και τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει. Μίλησα με τον Μπενζεμά αφού μας άφησε, αλλά δεν ξέρω πού πας με την ερώτησή σου. Έχω 24 παίκτες εδώ και τους σκέφτομαι. Θα σας αφήσω να μιλήσετε, να συζητήσετε και να φανταστείτε, αλλά δεν πρόκειται να σχολιάσω πράγματα που δεν αφορούν την καθημερινή μας δουλειά».

Ο Μπενζεμά θα λάβει μετάλλιο εάν η Γαλλία καταφέρει να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανεξάρτητα από το αν επιστρέψει καθώς παραμένει επιλεγμένο μέλος της αποστολής της Γαλλίας.

Η Γαλλία έχει περάσει στους «16» χωρίς τον Μπενζεμά. Κέρδισαν την Αυστραλία με 4-1 στον πρώτο τους αγώνα και στη συνέχεια νίκησαν την Δανία με 2-1 το Σάββατο.

Ο Μπενζεμά έχει πετύχει έξι γκολ σε 12 αγώνες με την Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την σεζόν.

Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2022 έχει πετύχει 37 γκολ σε 97 εμφανίσεις για την χώρα του.

Δεν έπαιζε για την Γαλλία από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Μάιο του 2021 λόγω της δίκης για την υπόθεση εκβιασμού κατά του πρώην διεθνή συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουένα του Ολυμπιακού.