Μουντιάλ 2022: Ματς-φωτιά στη Λουσαΐλ

Σημαντικά παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Μουντιάλ στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Ματς-φωτιά στη Λουσαΐλ

Τέσσερις αναμετρήσεις θα γίνουν απόψε στο Κατάρ για τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ. Τις «εντυπώσεις» κλέβει η αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη.

Καμερούν - Σερβία (12:00)

Καμερούν και Σερβία αναμετρώνται σήμερα για τη δεύτερη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο γήπεδο «Αλ Γιανούμπ» της πόλης Αλ Γουακρά του Κατάρ. Ένα παιχνίδι που είναι και για τα δύο συγκροτήματα ο «θάνατός σου, η ζωή μου», αφού η νίκη είναι μονόδρομος στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ομάδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Με τη Βραζιλία να είναι επίσης παρούσα στο γκρουπ, τόσο το Καμερούν όσο και η Σερβία ξέρουν ότι δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο για αρνητικό αποτέλεσμα και όποια ηττηθεί θα δει τις ελπίδες για είσοδο στους «16» να εξανεμίζονται. Το Καμερούν άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα κόντρα στην Ελβετία, αλλά γνώρισε την ήττα τελικά με 1-0.

Νότια Κορέα - Γκάνα (15:00)

Μονόδρομος είναι σήμερα η νίκη για Νότια Κορέα και Γκάνα, οι οποίοι τίθενται αντιμέτωπες στον όγδοο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ασιάτες έμειναν στο 0-0 στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουρουγουάη, ωστόσο πλέον θέλουν το τρίποντο για να κάνουν το καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στους «16» του Μουντιάλ. Κάτι που κατάφεραν τελευταία φορά το 2010 στη Νότιο Αφρική, αφού τόσο το 2014 στη Βραζιλία όσο και το 2018 στη Ρωσία ολοκλήρωσαν την πορεία τους στη φάση των ομίλων. Στην αποστολή του συγκροτήματος βρίσκονται και οι δύο Χουάνγκ του Ολυμπιακού, Ιν-Μπομ και Ουί-Τζο, με τον τελευταίο μάλιστα να προέρχεται από μία καλή εμφάνιση στο ματς με την Ουρουγουάη. Η Γκάνα με τη σειρά της έδειξε καλά στοιχεία στην πρεμιέρα κόντρα στην Πορτογαλία, παρά την ήττα της με 3-2 από τους Ίβηρες.

Βραζιλία - Ελβετία (18:00)

Βραζιλία και Ελβετία ξεκίνησαν ιδανικά την πορεία τους στον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς πανηγύρισαν τη νίκη κόντρα σε Σερβία και Καμερούν αντίστοιχα και πήραν το τρίποντο. Σήμερα όμως, ήρθε η στιγμή να τεθούν αντιμέτωπες με στόχο τη νίκη στο «Στάδιο 974» της Ντόχα για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ, στη μάχη που μαίνεται για την είσοδο στους «16». Αμφότερες είχαν συναντηθεί στους ομίλους και το 2018 στη Ρωσία και είχαν αναδειχτεί ισόπαλες 1-1, πριν πάρουν τελικά τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ και οδηγηθούν στους «16».

Πορτογαλία - Ουρουγουάη (21:00)

Το γήπεδο «Λουσαΐλ» κλέβει σήμερα την παράσταση στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ, ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ. Οι Ίβηρες, αν και δυσκολεύτηκαν στην πρεμιέρα κόντρα στην Γκάνα, πήραν τελικά τη νίκη με 3-2, με τον αρχηγό Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει το όνομά του στην ιστορία του θεσμού και να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Πλέον, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ψάχνει το «2 στα 2», ώστε να βρεθεί για δεύτερη σερί διοργάνωση στους «16» και να πάρει και μία… άτυπη εκδίκηση κόντρα στην Ουρουγουάη. Τα δύο συγκροτήματα είχαν συναντηθεί και πριν από τέσσερα χρόνια στους «16» του Μουντιάλ για τη φάση των «16», με τον Καβάνι να σκοράρει δις και να χαρίζει τότε την πρόκριση στη «σελέστε».