Βέλγιο-Μαρόκο 0-2: Τεράστια απογοήτευση, τεράστια νίκη!

Το Μαρόκο νίκησε δίκαια το Βέλγιο με 2-0 και έκανε μεγάλο βήμα για τους «16», αφήνοντας τους απογοητευτικούς «κόκκινους διαβόλους» στην αγωνία. 

Βέλγιο-Μαρόκο 0-2: Τεράστια απογοήτευση, τεράστια νίκη!

Το Μαρόκο πήρε πολύ μεγάλη νίκη επί του Βελγίου με 2-0 και έκανε άλμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ καθώς ανέβηκε στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς, αφήνοντας το Βέλγιο στους 3 και με την αγωνία για την τελευταία αγωνιστική! Σπουδαία εμφάνιση από τους Μαροκινούς που βρήκαν τα γκολ από δύο αλλαγές του Βαλίντ Ρεγκραγί, τον Σαμπίρι και τον Αμπουχλάλ. Ιστορική επιτυχία για το Μαρόκο και νέα θλιβερή εικόνα για το Βέλγιο που δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να επιβληθεί και πλήρωσε τα λάθη του Κουρτουά και του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όπως και την κακή απόδοση του Ντε Μπρόινε και των άλλων επιθετικών αστέρων του.

Ο Μπατσουαγί έχασε την πρώτη ευκαιρία για το Βέλγιο μόλις στο 5' καθώς απέκρουσε το κοντινό πλασέ του ο Μουνίρ (που πήρε τελευταία στιγμή τη θέση του Μπόνο, ο οποίος είχε στομαχικές διαταραχές), ενώ ακολούθησαν διαδοχικά κόρνερ για την ευρωπαϊκή ομάδα που δεν αξιοποιήθηκαν, κυρίως από τον Ονάνα. Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πίεσαν τους Μαροκινούς από το ξεκίνημα με πολλή κατοχή. Στο 19' το σουτ του Μενιέ μπλόκαρε ο Μουνίρ , ενώ η πρώτη καλή στιγμή για το Μαρόκο ήρθε με ένα σουτ του Ζίγιες πάνω από το τέρμα του Κουρτουά στο 21'. Νέα απειλή με τον Αμαλά στο 28' για τους Αφρικανούς που ισορρόπησαν το ματς και είχαν νέα σημαντική φάση με τον Χακίμι στο 35' που αστόχησε από πλάγια θέση. Στο 39' από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε η μπάλα έφυγε άουτ. Και τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από το φάουλ του Ζίγιες η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Κουρτουά, όμως μετά από τον έλεγχο της φάσης από τον Ράμος το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Σαΐς ήταν και οφσάιντ και επηρέασε το οπτικό πεδίο του Κουρτουά πηγαίνοντας προς την μπάλα. Σωστή απόφαση. Και 0-0 στο ημίχρονο, με το Βέλγιο να έχει ανούσια υπεροχή και το Μαρόκο να παίζει επιφυλακτικά.

Με σουτ του Ζίγιες που μπλόκαρε ο Κουρτουά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με καλύτερο τέμπο. Με τον Εντέν Αζάρ να απειλεί στο 51', αλλά ο Μουνίρ απέκρουσε το σουτ του Βέλγου άσου. Στο 57' ο Μπουφάλ έκανε έξοχη προσπάθεια από τα πλάγια, όμως το σουτ πέρασε ελάχιστα άουτ στην καλύτερη στιγμή του Μαρόκου. Ο Μέρτενς μόλις μπήκε στο γήπεδο έδωσε άλλη ενέργεια στο Βέλγιο και είχε ευκαιρία στο 65΄με το σουτ να αποκρούεται από τον γκολκίπερ του Μαρόκου. Στο 73' ο Σαμπίρι εκτέλεσε α λα Ζίγιες από πλάγια το φάουλ με τον Σαΐς πάλι να μπαίνει στη φάση, αλλά αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε για το Μαρόκο, με τον Κουρτουά να αιφνιδιάζεται. Ο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγές, μπήκε και ο Λουκάκου, με τον Βερτόγκεν να χάνει ευκαιρία με κεφαλιά λίγο άουτ στο 82'. Το Μαρόκο βρήκε χώρους και στο 90'+2' ο Αμπουχλάλ με εξαιρετικό τελείωμα από την μπαλιά του Ζίγιες έκανε το τελικό 0-2, σφραγίζοντας την ιστορική νίκη.

Ο Μεξικανός διαιτητής Σέζαρ Ράμος έδειξε κίτρινη κάρτα στους: 29' Ονάνα, 95' Σαμπίρι

Βέλγιο: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Μενιέ (81' Λουκάκου), Ονάνα (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ (75' Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Ε. Αζάρ (60' Μέρτενς), Μπατσουαγί (75' Ντε Κέτελαρ)

Μαρόκο: Μουνίρ, Χακίμι (68' Ατιγιάτ), Σαΐς, Αγκέρ, Μαζράουι, Ουνάχι (78' Γιαμίκ), Άμραμπατ, Αμαλά (68' Σαμπίρι), Μπουφάλ (73' Αμπντάλα), Ζίγιες, Ελ Νεσίρι (73' Αμπουχλάλ)